Се разбира и таа доза ти е и потребна, ама симптомите што ги имаш се несаканите ефекти од лекот, наведени се и во упатството и тоа се истите симптоми кои голем дел од нас ги имаме после овулација баш заради зголемување на нивото на прогестеронот.
Kaj mene e sosema poinaku Pritisakot mi e mnogu nizok i zatoa imam mnogu glavobolka i denes maticnata mi napomena da lezam da ja primam terapijata zasto normalno bilo toa vo mala bremenos
Докторот е одличен... ќе видиш кога ќе одиш што ќе те советува но нема да згрешиш што кај него ќе одите позз
Imav ubavo custvo uste procesot dodeka go pravese i se custvuvam pozitivno znam deka ima nesto vo mene ne mi e prv pat ova mi e treta bremenost posle 15 god
Нема врска. Никогаш ми немаат нагласено дали да е полна или празна. Пологично ми е да не ти е баш полна па да ти се примочка одма после иуи
Mene ne mi naglasija dali treba da e polna besikata no jas pred da vlezam vo salata se isprazniv za da ne napravam nekoja belja a i podobro e za nas posto ne e ubavo posle toa da pojdes odma vo wc barem jas taka mislam
Zdr, jas napraviv inseminacia vo new born vo sreda, zadovolna sum samo sto jas pravev kaj dr. Tatjana se odluciv za kaj nea ali mislam deka ne si pogresila za doktorot toj e profesionalec, mi ostana sega samo da cekam, bev stimulirana so inekci i sledena sekoj 3 dena na eho za folikukite, ti posakuvam sreca od srce, mene prv pat mi bese iako nemam nikakva diagnoza samo nejke da bide toa e, pozz i se najdobro
Секогаш кога се чепка вагинално, дал за брисеви или хсг или инсеминација се оди со празна бешика. Мене гинекологот секогаш ми вика да се измочам пред преглед. Независно што е различен отворот од кој излага мокрачата, замисли да ти се моча и да ти потече дур те чепкаат
Zdravo devojki, idni mamicki. Ve sledam celo vreme i sega sum vo dilema a i neseonica skoro edna nedela. Del od vas se so iskustvo pa bi pobarala pomos za mojava situacija. Poradi losa morfologija na spermogram i zadocneta ovualacija po preporaka od dr. 5 dena ke pijam koamuflen (vekje 3 den) vo cetvrtok treba da otidav vo ordinacija do sega ja znaev cela procedura ali od ovde nataka se mi e nepoznato a treba prva inseminacija da pravam, ali sto ponataka posle koamuflenot? Dr. Ni merese folekuli pred da pocnam so apcinja ve molam za vaseto iskustvo. Vi blagodarm
Sega dr. Ke meri folikuli dodeka ja postignat potrebnata golemina i spored toa ke ti koga ke napravite inseminacia, mene mi padna na 15 den od menstruacia da napravam a koga bev na 13 den mi dade edna inekcia da se bockam sama doma vo stomak i toa bese se, samata procedura kako inseminacia skoro ne ja pocuvstvuvav bese mnogu lesno bezbolno za 3 min zavrsi se, daka da so sreks i na tebe, jas deneska sum 7 den posle inseminacia pa ke treba da cekam uste, daj Boze site sa postigneme uspeh.
Кај докторот како за прв преглед и да видиме како сме што сме поминав одлично. Пијам сега Letrasan до Петок, па во Вторник сум на ехо да видиме до кај сме што сме со фоликули и најверојатно наредната недела ќе се случува Ти посакувам со лесно и со многу среќа да биде како треба.
Прават, јас сите инсеминации ги правев на ГАК, не знам сега поради актуелната состојба, но во редовни нормални услови, прават