Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас не го делам мислењето дека на Гак е поарно од приватно и дека ако биде ќе биде. Прво, на гак не те следат, туку матичниот те следи и кога ќе примиш стоп инјекција одиш на гак за самиот чин на вбризгување на спермата. Матичните освен кломифен не дават друго (ретко). Специјалист си е специјалист!

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Да kukla21 и јас така мислам, баш сега се расправавме со мм он ми вика на приватно а јас сум запнала сега да одиеме за втората инсеминација на ГАК , ама некако финасиски подобро ќе биде на ГАК ама пак тука повеќе внимание ти обрнуваат на приватните и не сум свесна што да правам за првата инсеминација бев во Систина а сега мм ми вика да одиме кај Органџиски во Штип реално тука ми е поблиско ама стварно незнам што да правам во главата имам триста мисли и веќе незнам што да правам стварно

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

Размисли си без притисок. полека само и смирено.

4. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Јас останав трудна со втора инсеминација на ГАК. Чисто онака информативно да ви кажам :)

На Momichka, kukla21 и Lucija1987 им се допаѓа ова.
  5. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Ќе сакаш ли да ми објасниш како оди процедурата на ГАК, бидејки јас незнам само ми кажаа за пап тест и микробиологија барале и хив тест мислам за мм и што др треба и како оди, бидејќи еве мене сега ми помина циклусот и сега здравје за наредниот да се спремам да одам кога треба да отидам и матичниот ќе ми даде ли упат со приоритет или..... Ќе ве замолам сите кои знаат како оди да ми објаснат за да можам и јас на мм да објаснам зашто знаете какви се они мажите било многу малтретирање на државно а од друга страна на приватно ми е многу скапо.Фала ти на мислењето да се надеваме дека и кај мене така ќе биде

6. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Луција ќе се обидам точно да се сетам како беше точно. Во врска со документите пап да, брисеви и хив за сопругот. Со матичниот ќе се договориш да следиш овулација и ќе ти даде упат за инсеминација. Таму си има процедура се пријавувате, па одите горе сопругот да остави материјал. Потоа треба да се вратите за саат два ( да го прочистат материјалот) и да те повикаат да се направи инсеминацијата. Лежиш пола саат и толку. Моја препорака, бидејќи спомна дека имаш некоја докторка на Гак,контактирај ја ако можеш и со неа договори се. Јас вториот пат не ни примив стоп инекција немаше време па ете бидна. Не е толку комплицирано ни малтретирање. Потребни се неколку саати да ама имајте во предвид дека е клинка има доста луѓе и ќе си го чекате вашиот ред. И да незнаеш ништо кога ќе отидеш на клиника ќе прашаш на информации или било која сестра ќе ве упати и секој ќе ви кажува следно што треба да направите. Инсеминацијата на клиника чини 900 ден.

7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    40.911
    @joelle миломи е што прочитав дека успеало кај вас , до каде си сега ?

8. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    па од утре 39 недела, чекам во секој момент :)))

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    40.911
    Леле браво , многу се израдував . Ајде со лесно нека е . Па да ни пишеш кога ќе се породиш :l:

На kukla21 и joelle им се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Луција ако немате проблеми некои посебно слободно направете ја на Гак, ја на пример не реагирам на кломифен , овулација немам и се боцкам и немам баш избор освен приватниве. Едно време се затрчав на гак ке правам не давам више пари , ама после размислив и викам што ќе правам таму нема да имам ни 1% шанса. Ако се одлучите сепак за приватно и Органџиски ти е поблиску направете си таму бар ке заштедиш на патот ако не друго а и таму е поевтина инсеминацијата како што знам.

11. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Да тоа знам, а дури тогаш ли ќе отидам на ГАК или предходно ќе треба да отидам за да се договореме таму, доторката што ја имам на ГАК е на друг оддел се слушнав со неа таа ми рече вака:направи си сега пап и микробиологија секако и хив треба , и кога ќе ти дојде нареден циклус прв ден јави ми се и ќе се договреме кој ден да дојдеш. Зборот ми беше дали матичниот ќе може тој ден да ми даде упат за да отидам одма или треба со мој термин да ми закаже.А хив тест ќе мора да направиме во Ск кога ќе дојдеме тука кај нас не прават.

12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    не треба со закажување, ти дава болнички упат дента или предходниот ден.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Јас за првата примав кломифен, естрофем и прегнил добро реагирав па сега незнам што да кажам за понатаму, вака по испитувањата немам некој проблем мм ја подобри спермата но еве не бива.А за кај Оргаџиски како што гледам на интернет за инсеминација е 8000 ден е сега и другата процедура па ќе биде повеќе од 300 евра но пак барем нема да се малтретирам по клиника ама пак од друга страна си викам ако правам 4 инсеминации по 500 евра се 2000 евра и стварно незнам триста мисли имам во главата

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Нели и гонал инекции примаше :?: МНогу пари се знам ,затоа ако имаш природно овулација тогаш иди на гак и со кломифен ќе добиеш плус некое фоликулче. може малце ке почекаш ама реално ако збориме и по приватниве се дешава мнпгу често последно време да се чека за се, јас еднаш за фоликуметрија чекав 1час и 40 минути.:(

15. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Па како што знам до сега не сум имала проблем со овулацијата, здравје да ги земам резултатите од микробиологија и пап тестот ќе видеме што како ќе биде ќе инсистирам сега да биде на гак па ќе видеме како е ако е многу малтретирање потоа ќе размислуваме за понатаму, ќе морам да бидам поупорна да го убедам мм многу е твродглав(па до кога ќе биде вака до кога ќе се маваме по болниците неможел веќе), а јас му викам добро бе ти само одиш и оставаш материјал а која е разликата за мене се што сакаат тоа правам само да стигнам до целта што ја сакаме, ама тоа МАЖИ

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Со лесно нека ти и е и многу ми е мило кога ќе слушнам за успешна инсеминација, а имаавте некој проблем или......

17. praznina zivot

praznina zivot Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    Zdravo devojki jas sum nova na forumov....no cesto ve sledam...Kako po iskusni mi treba eden sovet od vas...
    Vaka....Sega na 29 septemvri pravev insiminacija(stimulirana so klomifen) vo drzavna ,mi dadoa tarapija :Aspirin 1x1: Utrogestan 2x1 i Pregnancy Care 1x1...sestrata mi rece da napravam test posle 2 nedeli ako e negativen da ja prekinam tarapijata...Jas go napraviv testot na 16 den od insiminacija i bese negativen..ja prekinav tarapijata(ovaa sreda) i utredenta koga bev vo toalet na toaletot imav nesto rozevo i si mislev prestanav so tarapija sigurno ke dobijam no ne od cetvrtokot pa do sea imam samo temno kafen iscedok no vo mn mala kolicina...jas stvarno sum mnogu zbuneta i zagrizena neznam so moze da bide ova...ve molam za nekoe mislenje i imal li nekoj vakvo slicno iskustvo...sto bi mozelo da znaci ova......se izvinuvam na latinicata nemam mak podrska i izvinete na dolgiot post...pozz

18. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Луција извини јас се најавувам на неколку дена па дури сега гледам дека си пишала.

Проблем немаше никаков едноставно нејќеше да се фати. Маж ми направи и спремограм и спермокултура се беше во ред не му дадоа никаква терапија, а јас освен кломифен исто така не примав ништо друго. (имав редовна менструација и овулација но кломифенот се дава за да се зголемат шансите.) Се сеќавам дека едно време пролактинот ми беше малку покачен и примав добрестон ама тоа пред инсеминацијата. Кај мене маж ми воопшто не правеше проблем за на клиника, знаеше дека тоа мора да се направи и тоа е тоа. Се обидувавме да бидеме максимално опуштени и секогаш после тоа си илзегувавме на ручек или кафе. Искрено би било убаво да разговараш со него бидејќи навистина клиника е сега во ред, не тргнувјте со негативни мисли плус нема да имате и стрес поради финансиските оптеретувања во приватните болници. Никој неможе да ти гарантира дека инсеминацијата ќе биде успешна, ни на клиника ни на приватно, процедурата е таа било каде да сте. Со среќа и се надевам на убави вести наскоро.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    После инсеминација и терапија циклусот знае да закасни. Не се грижи веројатно ќе добиеш за неколку дена. И нормално посети гинеколог доколку приметиш некој друг проблем.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ако немаш човек на клиника потешко се завршува работа. За сите останати вниманието чини пари и се добива во приватна клиника.