Во систина ова ми е втора инсеминација и на првата и сега ми дадоа антибиотик три дена, утрогестан до тест и фемибион 1
Stvarno ne znam eve na site razlicno ako treba da se dava antibiotik treba na site ne znam od sto bi mozelo da zavisi dali ke ti prepisat antib. ili ne
Жени кажувајте искуства за инсеминација, и дали е болна процедурата, колку трае што ти прават, закажав, ама искрено повеќе се плашам од тоа дали ќе е успешна
Најпрво опушти се и немисли дали ќе е успешна. Самата процедура на инсеминација трае многу кратко неполни 5 минути, не е болно воопшто, лежиш уште 5 мин и си одиш дома. 21 ден ќе бидеш покриена со терапија за секој случај, ако биде успешна продолжуваш ако не прекинуваш до терапија. Ти посакувам најпрво трпение и позитивни мисли а потоа и || цртки.
Сигурно докторот знае зошто го препишува, а и секој доктор има различен пристап и став кон работите можеби вашиот доктор смета дека не треба антибиотик.
A piete li probiotik koga piete antibiotik ve prasuvam oti koga se pie antibiotic treba da se pie I probiotic oti antibioticite ja poremetuvaat crevnata flora
Дечки антибиотик се дава како ПРЕВЕНЦИЈА за случајно ако дојде до инфекција. Во секоја процедура која вклучува бутање катетар во матка се препишува антибиотик. Инсеминација, Хсг, пункција во ивф процес... Катетарот е стерилен и доколку имате чисти микробиолошки брисеви, мали се шансите да се развие инфекција но во 90% во случаевите докторите даваат антибиотик за да бидеме заштитени за не дај боже.
По мое искуство, ако има гранулоцити (леукоцити) во материјалчето од мажот, се дава антибиотик.. Ако е чисто, не даваат обично или зависно од останати параметри, одлучува секој лекар засебно.. Како и да е, слушајте си ги, а не гледајте како другите поминале
Во спермограмот на сопругот немаше гранулоцити, и антибиотик пиев само јас превентивно после инсеменацијат како што објасни една феминка погоре. Сакам да кажам дека во овој случај некои доктори препишуваат превентивно а не дека постои индикација како и впрочем што кажав секој доктор има различен пристап во работата и секој препишува различна терапија.
Што ти кажаа таму ? Мене во наодот секогаш ми пишуваат да се направи bhcg после 14 дена , значи најрано после 14 дена и тоа преку крв, бидејки преку тест обичен може да биде лажно позитивен или лажно негативен
Isto i mene mi re Mene mi rekoa posle dve nedeli da napravam test preku krv i planiram utre da odam a ti sto planiras koga ke pravis zosto vo ist den ja praveveme inseminacijata?