Zdravo devojki se mislam za inseminacija vo New Born ili Ultramedika. Spored vasite komentarite New Born kaj dr. Trajkovski, no dokolku ima nekoja iskustvo so Ultramedika ve molam za informacija. I dali posle napravena inseminacija treba da se miruva doma ili si funkcionirate normalno?
Њу Борн подобро, за Ултрамедика не сум слушнала позитивен коментар. После интервенцијата не мора никакво лежење,ни одмарање,баш напротив, и секако односи задолжително уште наредниот ден.Кај моја пријателка така се фати. Со среќа
Jas imam praveno vo New Born kaj Gurzanova I od odnosot I posvetenosta sum prezadovolna. A sto se odnesuva do posle inseminacijata za 1-2 casa lezis tamu I posle si funkcioniras normalno I pozelno e tie denovi da imate odnosi. So srekja I daj boze uspesna inseminacija ❤
Имам блиска другарка која направи инсеминација во Ултрамедика, кај Филип поточно и остана со близначиња, со негова помош и си ги донесе на свет здрави, прави.. Цело време слушав дека Филип е многу посветен и нон стоп и беше поддршка.. За Гуржанова па јас лично немам никаква забелешка, прекрасна е докторката, сигурно и таму би имала успех.. Е сега навистина треба ти да одлучиш со тоа што можеш на двете места да отидеш, бесплатна е консултацијата, па да видиш каде ќе ти се бендиса повеќе.
Здраво девојки. Пред 2 дена правев втора инсеминација и после тоа ми дадоа терапија за поддршка во рана бременост нели, а во неа пијам и Аспирин. Знае некој зошто? Бидејќи при првата инсеминација не го пиев, а го читав упатството и пишуваше дека може да предизвика контраиндикации во (рана) бременост. Има некој со ист случај?
Често се дава аспирин, ама тој од 100мг или аспирин протект пред и за време на бременост (честа појава), без страв.. Тој само помага за подобра циркулација..
Здраво за тебе хормони, брисеви, пап и хсг (проодност на туби) за сопругот спермограм и спермокултура. Среќно
Imam praveno pap i mi pokaza deka imam visoko rizicen hpv. Dali toa moze da bide problem za bebe? Dvajca ginekolozi mi tvrdat deka ne e problem. Dve godini go lecam ama tesko mnogu. Ima li nekoj so vakov slucaj ?
Девојки ја направив и последната, 4та по ред инсеминација. Имав голема надеж дека ќе останам, ако не со инсеминација, барем природно бремена. Правев огромна пауза како почна пандемија, длабоко во себе се надевав дека имаме шанса, но ништо. Нареднава година се надевам ќе го направиме првото успешно ин витро. Бидејќи не се надевам, се мислам дали да примам утрогестан воопшто, зошто од хормони ми е преку глава. Какво искуство имате, за започнување со терапија веднаш после инсеминација?
Утрогестанот не може лошо да ти влијае без разлика на успешноста на инсеминацијата. Тоа е прогестерон што нормално се лачи после овулација и служи за задршка на бременост во случај да настани. Јас мислам да си го земаш штом ти е препишан од доктор, негативен ефект нема да имаш, само позитивен.
Здраво. Дали е ок 16 часа после стоп инекција да се прави инсеминација? Да не е малку време? Некое слично искуство да има?Поздрав
Денес ми е 28ми ден од инсеминација, докторот ми рече да направам тест за да да знам дали да ја прекинам терапијата. Направив рутински, без никаква надеж, дури се мислев да не правам, само да ја прекинам. Но излезе бледа црта и сум во шок. Ви пуштам слика, за ваше мислење.
Имаааа цртаа се гледа многу убавоо и многу ми е мило Честитки и со лесно до крај,најлесна бременост да си имаш
Не душо од прва, четврта инсеминација ми е. Ви благодарам на сите, се надевам дека ќе биде се во ред.