Srcka jas ne go ispituvav toa najskapoto posto doktorka od imunologija mi kaza deka nema potreba nie toa da go ispituvame dzabe pari da davame tolku toa se ispituvalo vo slucaj ako se somnevas za dali postoi nekoja povrzanos megju dvete semejstva primer neznam nekoj 4,5 bratucedi da ste so mazot pa da ne ima nekoj geni a posto fala bogu nie sme 2 milioni9 narod se poznavame koj sme i od kaj sme i ni rece nema p[otreba i zatoa samo ovaie nekolku inaku sega procitav vo zaklucokot mi pisuva DOBIENATA VREDNOST VO SERUMOT ZA AVTOPROTIVTELATA OD IGG KLASATA KON TIROIDNATA PEROKSIDAZA E 7 PATI ZGOLEMAENA znaci ova ispituvanje ne moze da se pokaze preku TSH sto go pravime so drugite hormoni sto go ispituvame pa sega vo vtornik sum na podetalno ispituvanje pa ke vidime me faka strav sto e i kako se leci imala li nekoja tolku zgolemeno TPO ?iskustva
Здраво девојки, ме немаше некое време собирав некој документи што ми се потребни сакам да одам на втора инсеминација на ГАК , ми го препорачаа др.Трајковски па сакав да ве прашам дали некој има одено кај него и некое мислење за него.Поздрав
Јас пак со смислено бесмислени прашањца. Колку време ви одзема инсеминацијата? Дали ќе морам да излезам од работа или ќе треба да земам ден од одмор? Да не даваат некоја потврда па да си земам нешто како лекарско оправдание. И каква е процедурата, дали како за пред операција ти прават прием на одделението и ти даваат нивна наметка или си одиш облечен со твоја гардероба како за обичен гинеколошки преглед? Дали на ГАК прават и втора смена инсеминации?
инсеминацијата само за тебе одзема 25-30 мин. постапката и ехото некои си 5-10 мин и после лежиш и толку. Пред тоа сопругот остава примерок и за два саата си ти. За гак нз како е ама во систина си најнормално облечен сигурно и тука е така.
Ве молам за помош и совет. Бев вчера на клиника за инсеминција; ме прегледа докторката и ми рече да дојдам на 10ти ден пак да ме прегледа и ако се пораснати фоликулите да се направи инсеминацијата. Фоликулите рече дека се ок, само ми даде таблети Естрофем. Ве молам за ваше искуство со овие таблети, докторката ми ги препиша 2х1, а како што гледам се хормони што се пијат по шема едно на ден и плус во упатството стои дека се главно за жени во менопауза. Инаку бев кај д-р Јаневска.
Здраво Дина, јас за првата инсеминација го пиев Естрофенот и исто 2х1 го пиев и плус кломифен , мислам дека естрофенот се пијат за задебелување на ендометриуомот на матката за ако дојде до оплодување да може ебмрионот да се задржи во матката, јас сега за втората инсеминација одам кај др.Трајковски и тој не ми даде ништо сега да пијам а на 11 ден сега треба да одам за мерење на фолекулите па ќе видиме што ќе биде.Поздрав и со среќа
Zdravo ... prv pat citam na ovaa tema Pa bi sakala da ve prasam od iskustvo posle kolkj vreme se odi na inseminacija i sto i prethodi kakvi ispituvanja
па се зависи од возраста и причината за неплодност.Прво се испитуваат хормони,пап и микробиолошки тестови ,спермограм,потоа проверка на каналите,ако е се во ред може ке ти речат некој месец да се проба природно со кломифен или друга блага стимулација и следење фоликули,па темпирано да имате односи во овулација.Ако нема резултати следи инсеминација.
@bebaa Jas imam 25 , pricina zanaplodnost nemame bar zasega i od moja strana , mm uste nema napraveno kontroli Sl.mesec imam termin pa ke pobaram da se napravat site ispituvanja Inace se obiduvame 9 meseci Fala ti na odgovorot
Драги Феминки дали некои од вас имаат правено инсеминација и колкави се шансите истата да биде успешна јас треба да одам во плодонст на 1 инсеминација
Здраво мила ,еве јас бев на прва инсеминација во Систина и заврши неуспешно, а втората ја правев на 20.11 на ГАК и некна направив тест позитивен е, но сеуште неможам да поверувам дека ми се случува тоа додека не отидам да ме види и да ми каже матичниот.Да даде Господ ти да успееш од прва.Поздрав
Ми се појавува прашањето во глава. Дали сметате дека треба да се оди издепилиран на инсеминација или е сосема ок да се оди и со коса ? Знам дека прашањето е глупаво, но искрено имам приметено дека доколку имам влакна, имам помалку проблем со бело прање. Сепак бон тон, некоја етика за воопшто одење на гениколог, можеби е подобро да се биде без влакна. Не знам, ама вака размислувам. Што сметате вие?
јас не се депилирам. имам страв од инфекции, ниту за инсеминациите се депилирав ниту за прегледи, едино за операцијата морав. немај гајле за тоа ич
Нормално средување, препуни, нормална должина. да не биде да не успејат со алатките да ме пробијат Да @alisijad и јас за лапоскопијата знам правев последен пат депилација.
да да секако средена, препони, задник, средена и интимата да не сум шума ама не сум издепилирана скрос
Мојата прва инсеминација заврши неуспешно. Докторката рече одма да се обидеме со втора па ке видиме што ке биде