Имам скоро се направено , освен АMH ,4 Д и микробиолошките брисеви да ги повторам...тоа за кратко ќе завршам и ќе си пробам среќа
Браво женска баш убава вест. Ајде сега едно по едно испитувањата што ви фалат да ги направите па да аплицирате и да не израдуваш. Имаш безусловна поддршка од сите. Те гушкам и те чекам со апдејт @MNoris истото и за тебе важи. Вас двете ве чекаме со ваучери
Јас ќе правам на приватно, ако не биде и тоа тогаш ќе поднесам за ваучер , докторот ми рече дека инвитрото на приватно го прифаќале како инсеминацја само незнам колку ја бројат дали како 2-3 , ама дај боже да не стигнам до таму... Иначе стартувам кога ќе ми дојде циклус, пред некој ден ми заврши малце пауза, па од следниот циклус од втор ден почнувам со терапија...
Со лесно во постапката, дај Боже да успеете од прва и да не ти треба следнава информација: ако го пријавуваш ин витрото, треба од него до следното да поминат 6 месеци, нема да ти одобрат порано (претпоставувам заради сите хормони и стрес за телото, истото важи и меѓу ваучерите)
Офф извини јас грешно сум те разбрала. Од срце ви посакувам успех и да нема потреба од други постапки.
Јас се спремам сега за инсеминација ,пиев климофен 5 дена од 3 до 7 ден ,и исто така постојано ги пијам,биоастин 2x1 коензим q10 2х1 и метил фолат 1на ден
Zdravo devojki.Sakam da ve prasam dali nekoja od vas ima iskustvo vo vrska so dobivanje vaucer za IVF so dve inesemancii.Imam takva preporaka od specijalist poradi maski faktor i edna tuba ne proodna.Podnesov za vaucer pred dve nedeli no me faka panika deka ke me odbijat poradi toa sto nemam 4 insemenacii.Inaku imam 36 godini.
Јас со една планирам да поднесам , на форумот прочитав кај некои членики дека над 35 , почнале со 2 да одобруваат ...па зошто не би ти одобриле и тебе ..мислам дека ќе ти одобрат
За неуспешната инсеминација дали треба да одам во болницата кај што правев по посебен извештај дека била неуспешна или се поднесува тој што ни го дадоа кога ја правевев , па се подразбира дека е неуспешна штом поднесувам за ин витро , ништо не ми е јасно , па само прашувам...се извинувам
Јас ги поднесов документите со кои се гледа дека е правена инсеменација,а како потврда дека е неуспешна немам такво нешто.Што по логика и не би требало да се бара.Јас да имав успешна лесно ќе беше,немаше што да поднесувам за ваучер.
Девојки здраво .. Се спремаме за инсеминација. Имаме резултати од хормони,ХСГ,чисти микро.брисеви,спермограм. Што друго од испитувања е потребно за инсеминација на клиника? Дали е потребно хив тест??
Здраво...јас правев на приватно, бараа хив тест за сопругот само за да ја обработат спермата...верувам дека и на ГАК бараат..направете си , во Железничар 300 денари и истиот ден резултат и што е најважно не ви треба упат , само со лична карта