Ако се сеќаваш, јас 1 ден после тебе правев... Имам болки и слаби грчеви, сабајле се јавив кај матичниот рече да не имам некој не пукнат фоликул ( а и мојов не е во државава моментално) и као јави се на клиника. Се јавив кај сестрата и као нормално било, некогаш и за убаво болело, така ми рече...и ако биле не подносливи болките да одам да ме видат. Ама јас нема да одам ќе почекам уште ден два па ќе видам.
Издржливи се болките како слаби менструални болки.. па можам да кажам дека ги чуствувам скоро цело време само некогаш се послаби некогаш малку посилни но издржливи во секој случај .. Тапа болка е .. но доволна за да незнам што да правам .. се мислам дури да одам на дежурен ..
Да даа.. се сеќавам како не,баш мислев да ти пишам .. добро ме олабави малце.. ке чекам и јас .. плашлива сум многу за овие работи ме фаќа паника .. ти благодарам
Девојки .. денес 13ти ден од инсеминација .. симптоми за добивање скоро и да нема ..како што пишував повремените болки во стомакот ги имам се уште,само промена од пред 2 дена чуствувам дека брадавиците ми се осетливи на допир,градите отечени ама не се болни .. и повремени боцкања во кичмата како некој со игличка да ме боцка .. незнам што треба да значи ова,незнам што да мислам си викам да почекам до петок за тест така ми рече и матичната .. дали ова да го сметам за некој симптом или не? Инаку при менст.имам болни и отечени гради и силни болки во стомакот ..
Kako ve trpi srce da ne napravite doma test ne mi e jasno, jas uste na 07 den pravam i ne me ubiva psihata srekjno i 2 crtki da vidite vo petok
Ти благодарам .. После 2 години неуспешни обиди се плашам од негативен тест..истовремено и многу сакам да знам на што сум .. и јас сум на два ума моментално дали да чекам или да направам
Ista sum i jas a i poveketo ovde od nas, so 4 inseminacii, 3ivf, tocno znam kakvo e cuvstvoto, no sekoja misla i stres za momentalnata tvoja situacija ne e dobra. Ako veke ti oravi nemir i mislis bez prestan na toa napravi si test i daj boze da vidis 2 crtki da si ja opustis dushata
Bravo za vas i vashiot karakter, jas sekogas na 07mi den posle ifv sum pravela, bidejki znam deka od 4ti den b-hcg navleguva vo krvotok i veruvam deka 7mi den e ok za da pokaze, do sega ne me izlazalo, koga bese neuspesno vtoroto napraviv i preku krv na 07mi den i doktorkata od Sistina mi rece prekini so terapija shtom e negativen ic ne se machi veke i so hormoni i so psiha taka da jas veruvam deka e tocno i zatoa taka teram. Ima isklucoci ne velam ne no nikogas ne sum veruvala deka jas ke bidam toj isklucok shto na 07mi den e negativno a na 12 pozitivno. No ete sekoj so svoeto iskustvo i veruvanje
Ova ne sum go znaela, mozebi ima razlika vo kvalitet, mozebi site se isti neznam, jas do sega ne sum imala lazen rezultat, znam deka sepak najdobro e preku krv na 15ti den no ako epten ja machi misla i rekov da si olesni, ako e pozitivno super ke i dojde ako e negativno ne daj boze sepak malku ke ja spremi za vo petok da ne i dojde shok i razocaruvanje...jas odam po moja logika i kako mene bi mi bilo i kako jas bi napravila, se razbira neznaci deka moeto e tocno i pravilno.
Направив сега sure check и негативен е .. а немам симптоми за добивање .. матичната рече да направам во петок,но јас не издржав .. ајде ќе си се тешам малку дека е рано,па во петок ново разочарување И јас мислам дека ќе покажеме барем бледа цртка .. на 25ти беше инсеминацијата..
Pogledni ubavo, da ne ima nekoja mnoooooogu bleda vtora crtka sepak, ne se razocaruvaj ke dojde denot, sekoe losho za dobro e, a plus do petok moze chudo da se desi
Петок ќе направам пак тест .. па ќе видиме ако не и преку крв ќе испитам ако не добијам .. Сега се слушнав со матичната,вели во сабота да правам со прва утринска урина.
Здраво по повеќе консултации ми препорачаа инсеминација наредна недела, може ли да ми кажете дали припазувавте на ихрана вежбање, некои совети плус секако е добредојден. Фала