заборавив да пишам, ми препишаа инекција Choriomon 5000 пред инсеминацијата, дали е окаѕ во комбинација со бромергон и глукофаж како терапија дали има некој слична терпаија.
Здраво.. јас правев инсеминација пред 2 недели.Матичната не ми напомена ништо околу тоа .. храни си се нормално,само после инсеминацијата припазувај наредните наредните 2 недели( не вежбај не трчај,не кревај тешко).. мене матичната ми рече ако сакам да ми отвори боледување за да ги "одлежам" тие денови дома,но мене од работа не ми дозволија,па така јас бев дома само 3 дена лежев цело време,и четвртиот ден веќе си тргнав на работа и си се однесував најнормално освен што се припазувам да не кревам тешко и да не трчам по автобуси Со лесно! Дај боже да се израдуваш од прва
Искрено јас Искрено јас после инсиминацијата отидов одма на работа, а работата ми е со стоење и движење, никако седење. Е сега тој период прекинав со вежбање, а инаку докторот ми рече после инсиминацијата што сакаш прави, трчи скокај... Мислам дека горе долу треба да си продолжиш како претходно. Инаку имав една и успешна инсиминација
Инсеминацијата која ми беше успешна, се однесував најнормално , се вратив на работа втора смена, е сега припазував да не кревам тешко само тоа,
И јас ставам моментално.. После инсеминацијата матичната ми рече да ставам,на клиника не ми кажаа ништо но јас си ја послушав матичната..
Здраво девојки .. јас да се пријавам овде.. на 25.02 беше инсеминацијата на 16ти ден од циклус. Денес правев повторно тест и негативен е Со господ напред одиме на 2ра..
Здраво на сите Во петокот правев прва инсеминација одмарам ама денес ме фатија благи болки во левиот јајник(страв ми е да се напијам апче) дали и на вас ви се случува вака
Сега знам што ме чека на нареднава инсеминација,се договорив со матичната овој пат да биде без Кломифен,да одам да мериме фоликули,па ќе видиме како ќе биде ...и да, одиме уште по храбро,и со уште поголема надеж...