Здраво феминки,денес ми е 4ти ден од инсеминација прваа се надевам последнааа.пијам утрогестан аспирин и фемибион 1 .имам благо пецкање кај јајниците и секрет сабајле дали има некој слично искуство
здраво мислам дека е нормално али и сеуште рано за симптоми, да се надеваме за брзо да се израдуваме каде правеше?
Vo sistina kaj dr kuzevska prethodno piev samo estrofem i inekcii festimon,ne primiv stop inekcija doktorot rece nema potreba :/
Првиот тест bHCG го правев со упат од матичен во Synlab и чинеше 100 ден. Ако го правиш без упат, приватно, е 700 ден. Резултатот се добива уште истиот ден во двата случаи. И во Авицена имам правено и таму е 700 ден. Резултатот се добива истиот ден.
Zdravi devojki. Dali ima nekoja od vas sto pravila inseminacija vo remedika kaj Dimitrov? Vtoro:jas predhodno imam pominato dve inseminacii kaj sistina so bemfola i clomid. Uspeavme dva pati po dve folikuli da rasteme. iako bea neuspesni. Vtoriot pat imav folikulna cista koja sto iscezna sama ama zaradi toa i bese neuspesna inseminacijata (pretpostavuvam jas). So Dimitrov, sakame vo priroden ciklus da napravime inseminacija. No, ako ima nekoja od vas sto napravila kaj Dimitrov, kazete mi dali primivte inekcija sa pukanje na folikul? I dali imate uspesna prikazna nekoja od vas so Dimitrov i inseminacii vi blagodaram od napred
Јас правев кај него на природен циклус без ништо да примам. Иако беше неуспешно јас сум презадоволна од него и тимот . Здравје планирам и ивф кај него да завршам со инсеминацииве. Иначе за успешност не можеш да прашуваш зашто овде не зависи од докторот. Успешноста на инсеминациите е негде 10% затоа претежно ги правиме ради реда што се вика за ваучер. Има и убави приказни така да не се заморувај да размислуваш ќе биде или не. Мене кај докторот ми се допаѓа што сака повеќе на природно да биде што не те клука со хормони без потребно. Резервите се трошат а доволна е само една јајце клетка.
I mene mi se svigja sto e bez stimulacija. Jas imam redoven ciklus taka sto mislam deka e bez potreba. Dali primese inekcija za pukanje na folikulot? I dali moze da mi kazes, ako ne e problem, kolku kostese inseminacijata?
Не примав ниту инекции се си беше природно. 11 000 ме чинеше веројатно зошто немав никакви плус трошоци со лекови и инекции. Ова беше во јануари
Женски, на тие што ви успеала инсеминацијата имавте ли некои симптоми? Знам дека се релативна работа и не треба да се врзуваме со нив но чисто ме интересира дали нешто би издвоиле. Јас секогаш пред добивање сум се водела по болка во гради... знам дека 7-10 дена пред тоа почнуваат да болат а два дена пред да добијам болката престанува... до сега не сум била бремена но како што читам нема трудница без болки во гради. Иначе чекам резултати од инсеминацијата...
И јас чекам резутат од инсеминацијата денеска ми е 7ми ден и немам никаков симптом освен првите 3 дена благо пецкање кај јајниците,незнам што да мислам
исто и јас чекам резултати после викендов ќе видиме,имам позитивно чувство. иначе за симптоми имам и јас болки во гради како тежина некоја, осеќам постојано грчеви во долниот дел од стомакот, малце кичма ме боли... обично се нафрлам пред циклус, а за сега немам ништо на лицево..
Мислам дека симптомите варираат. Не мора да значи дека сите ги имаме истите. Конкретно кај мене почнаа со болки во долниот дел од стомакот. Јас бев уверена дека се предменструални болки и кога направив тест не ми се веруваше дека има две линии. Покрај ова имам и повремени болки во половината и градите. Некои денови чувствувам надуеност во стомакот, особено навечер после сите оброци во текот на денот. Јас сум во многу рана бременост, така што ова е отприлика сè што забележав до сега. Денес имав прво ехо на точно 3 недели од инсеминацијата и го видовме сакусот. За две недели нова контрола за срцева акција. Ти посакувам среќа и позитивни резултати.
Денеска на 11-ти ден од циклус, проверка направивме и има 16мм фоликулче. Вторник ќе ја правиме првата инс. после долго време. Пиев кломифен ама некако немам резултати баш од него, ниту сега ниту минатиот пат. Какво е вашето искуство со кломифенот? Инаку имам премногу измешани чувства, се надевам дека синчето ќе стане поголем батко Посакувам две цртки на сите шро чекаат
Јас бев стимулирана со кломифен по 1 таблета/дневно во период од 5 дена и мериоферт по 1 инјекција/дневно во период од 5 дена. Успеавме да стигнеме до два фоликула. Прво почнавме со кломифен, па после третиот ден ги воведовме и мериоферт инекциите.
Ти благодарам на одговорот и лесна бременост! Читам дека болката во гради it’s a must па ајде малку да изпаничам зошто ја немам. Се надевам се ќе биде во ред.