Мене секогаш тој период ми се движи околу 7-8, поради тоа сум со естрогенска терапија последниве обиди. Мада има случаи каде со потенок ендометриум имало успешна бременост. Верувај во докторот што те прати, тој најдобро знае што треба.
Правев кај д-р Ивановски во Систина. На вторава инсеминација имав нешто потенок ендометриум (не се сеќавам на точната вредност) и веднаш по инсеминацијата почнав да земам естрофем од 1mg, 2 пати дневно. Кај мене вроди со успех и покрај тоа што првично беше потенок ендометриумот. Првата инсеминација имав нормален ендометриум и немав никаква дополнителна терапија за ендометриумот, само кринон гел за поддршка на матката + суплементи: метил фолат, пре мама дуо и овунорм и против згрутчување на крв - кардиопирин. Беше на природен циклус, но неуспешна.
За жал ништо ни овој пат, но барем вредноста за bhcg не е испод 0.01 (3.58 е овој пат). Се надевам следен месец ќе е поголема
Женски на сите од срце ви посакувам успех и II. Јас ви останувам поддршка и ве чекам во труднички муабети. Во месецот пауза останав бремена по природен пат, не ми се веруваше. Ви ја пуштам цела среќа на светот и да не се откажувате
Zavrshivme so lrvata inseminacija Cuvstvuvavte li nesto po procedurata? Kako pritisok cuvatvuvam vo delot na jajnicite od preeska.. Posakuvam site sto cekaat da imaat dve crtki
Леелеле....значи ми го разубави денот...ти посакувам со лесно да си ја поминеш бременоста и да си гушнеш едно мало срценце
За жал и кај мене ништо,али идеме понатака.. ми треба ваше мислење кое е вашето искуство со инсеминации една по друга, приородно без стимулирање? се мислам дали да се паузира или па да пробам?Воедно испитав денес и хормони и пролактинот е над граница 31:/ дали можеби и хормониве се високи па ради тоа не знам ,сепак пак земав бромергон па да видиме...
Jas so prvoto taka zabremeniv. Noemvri 2017 pravevme edna i togas bev so klomifen stimulirana..imav beta niska - biohemiska i dobiv. Dekemvri koga ja napravivme odevme bez klomifen, bese uspesna
Јас имав покачен пролактин. Се движеше помеѓу 30 - 38. Бев на терапија достинекс за да го спуштам. Откако го доведов во нормала, преминавме на инсеминација. За да бидеме сигурни дека не се покачил, испитував само пролактин пред секоја инсеминација, на 3. ден од циклус.
Уште не сум испратила документи за ин витро...на микробиолошките имаше некоја бактерија , ја лечев , па ги повторив и утре ќе земам резултатот...ако е се во ред...утре поднесувам. Во меѓувреме додека чекам планирам овој месец да пробаме уште една инсеминација на ГАК..ако случајно ми побараат од фондот да бидам спремна
Ајде ќе ја биде работата сигурно, само храбро и опуштено. Знам дека звучи како клише ама психата многу делува.
Аха, фала на одговорот, може да ми кажеш до колкава вредност успеа да го намалиш пред успешнава инсеминација?