Јас правев две инсеминации на ГАК. Иако не успешни јас сум презадоволна. Првиот пат матичниот ме прати околу 12-13 ден и не бев со терапија за стимулација. Вториот пат (на мое барање пак на ГАК) си почнав со тамошната докторка со кломифен, фоликулометрија од 9ти ден па се до инсеминацијата. Го пратеше целиот процес и сум презадоволна од односот. Не знам до колку детално да пишувам, те молам доколку имаш некое конкретно прашање слободно пиши ми. Колку што знам разлика имало во начинот на припрема на спермата...не знам поконкретно. Со среќа!
Јас правев минатиот месец прва-неуспешна инсеминација на ГАК. Во принцип задоволна сум,само тој ден мнооогу ме изнервира што јас имав закажано кај една докторка,кога отидов сабајлето се видов со неа се договорив сопругот остави материјал и ми рекоа да се вратам точно за 2 часа. Кога се вратив,се вратив 10 мин пред време. Ок ме вратија рекоа почекај рано е,после 10 мин одам ја барам докторката,никој од вработените незнае каде е еден вика можеби е во сала друг вика си отишла,трет вика на пазар е ... Лелее притисокот 200 ми се качи .. Па ја викнаа по телефон Др.Муљаку мислам дека беше.. младичка докторка,но беше многу фина и внимателна. Ама ете не било пишано од прва да успееме. Инаку од хигиена,од сестрите таму сум задоволна.. полежав 20тина минути после инсеминација и тоа е тоа.
Ti blagodaram za ubavo opisaniot odgovor. Ti posakuvam mnogu srekja i uspesnost vo vtorata inseminacija. I sto poskoro da stanes mamicka. Treba I tie da se tocni so vreme koga ke ti kazat togas I togas, a ti ne treba da se nerviras bas pred inseminacija. Znam deka e nervozno I toa vas koga e za najosetliva tema na edna zena. Kolku vkupno te cinese cela inseminacija I so sto te pripremaa?
Нема на што,се надевам помогнав малку од малку .. знаеш како е,болна тема е ова и сакам како што се уредно одам и си плаќам,не досаѓам на никој,уредно си чекам ред,сакам и така да биде и од нивна страна.. Самата инсеминација на ГАК ме чинеше само 900ден.толку платив кога го земав отпусното. Инаку .. пред инсеминација правев ХСГ на клиника и ме кошташе околу 700 ден,правев микробиолошки брисеви и ПАП тест и тоа незнам колку ме чинеше можеби околу 1000ден,сопругот правеше спермограм 1500 ден, хив тестот за мене и за него по 300 ден за двајцата .. и можеби уште некои ситници така .. по 300 ден од едно ехо за мерење фоликули... И така .. инаку бев стимулирана со Кломифен,и после инсеминацијата користев утрогестан.
Ти благодарам На денот на инсеминацијата платив 10 000 ден, меѓутоа целиот процес ме фати нешто повеќе затоа што дополнително примав и инекции за стимулација на фоликулите. Значи целокупната цена ќе зависи и од тоа што терапија ќе ти препишат
Na 15 den posle inseminacijata betcg bese 10 mi potvrdija bremenost no vrednosta e uste mala ke mora da pocekam uste nekoj den da povtoram ,imam i malo krvrenje primiv inekcija progrs depo pa kako sto ke kaze gospod taka ke bide ,se nadevam ke imam polni race
Ti ja posakuvam celata srekja na svetov. Gospod da e si tebe I da ti dade lesna bremenost I zdrav plod. Koja inseminacija ti e po red? Jas treba da pravam prva drugiov mesec ako mi dojde ovoj mesec
Благодарам многу,мене прва инсеминација ми е ја правев во систина кај др кузевска ...може нема ни да ти дојде
Amin boze kako sto e Gospod nikoj ne e. Posakuvam sekoja zenicka da stane majka na kolku ceda saka. Jas sakam na 3,4 samo pozitivni misli I race vaka informiraj ne za uspesnosta. Jas sum optimist I veruvam deka ke ni dades pozitiven odgovor. Have a nice day
Ti drzam sreka daj boze da se duplira imase li nekakvi simptomi do sega, ako ne ti e problem da spodelis. I jas pravev mesecov kaj kuzeska i mi e 5-ti den
Имав само болки во јајниците и одвреме навреме во кичмата...многу се пазев ... на 15 ден забележав кафеав исцедок и бев да проверам бета .па со господ напред ке видиме дали ке биде добро.ме загрижува што имам крварење
Незнам дали некој имал слично искуство,како може да покаже бета бременост а да имам крварење не е обилно но сепак го има до вторник ке полудам од мислење цело време лежам