Dami,mojata prva iui e neuspesna,vcera sabajle pred da otidam za beta hcg ja vidov crvenava tetka,ideme na vtora so novi sili i mn nadez
Devojki, 13ti den od inseminacijata. Da napravam test? imam bolki vo janjnicit, a gradite me bolat mnogu po malku od predhodnite denovi. dali mislite deka ke pokaze deneska testot ako ima nesto?
Bi trebalo da pokaze ti mislam imase i kafeavko na 8mi den, pod pretpostavka deka toa e implantacisko bo trebalo da pokaze. No najdobro da ispitas preku krv, ne znam preku domasen dali ke pokaze seuste.
Девојки, ве молам за хелп. Вчера ја имав мојата прва инсеминација на 15ти ден од циклус. Веднаш кога си отидов дома имав крвава дамка. Потоа како кафен исцедок и денес пак на два пати како кафен исцедок. Што се случува? Малку сум исплашена Инаку на природен циклус имав инсеминација, без стимул, без никаква препорака за да пијам нешто отпосле.
Devojki, beta preku krv dva dena pred da dobijam bese 0. nesto. znaci negativna. Deneska treba da dobijam, uste nemam nisto. Da ne napraviv rano analiza?
Dusho,dali bese na nekoja terapija? Ako si stavala utrogestan od niv docni nekoj den,i daj Boze da ne dojde ic
Jas i soprugot rabotevme na slucajot poveke od 2godini no bez uspeh. Dvajcata nemavme nikakvi problemi. Resivme da pravime prva inseminacija vo NewBorn kaj doktor Vladimir Trajkovski. Za pocetok bev stimulirana so letrazol. Imav nekolku folikuli od koi vodecki bea 24,22 i 20mm. Na 13den primiv stop inekcija a na 14den se sluci insemicijata. Posle nekolku casa imav uzasni bolki sto gi sporeduvaat so kontrakcii. Toj den go prelezav i odmarav. I bidejki bev nestrpliva napraviv napraviv 2testa na koi se pokaza bledo rozeva linija Isto taka posle inseminacijata oralno vnesuvam utrogestan sabajle i navecer.
Да не бидам расипувач на расположение, но 6-ти ден од инсеминација е премногу рано за тест. Си примила и стоп инекција што всушност е хцг, втората цртка сега е многу веројатно да е од неа. Треба барем 10тина дена да поминат за да се исчисти од систем. Почекај уште една недела па направи повторно тест за да биде валиден. Среќно! Ти посакувам цртичката да се задржи
Што мислите за стимулација со Кломифен 5дена 2×1 и на 10ти ден од циклус само еден водечки фоликул од 16мм ? Дополнително примам метилирана фолна,прегназон и фертилимин. Дали воопшто да се прави инсеминација или да одиме со стоп инекција и по природен пат? Ваше мислење,искуства?
so klomifen i mene samo edna folikula mi rastese. ama dobro ti rastelo do 10ti den be. jas mislam da napravis inseminacija po priroren pat
На првата инсеминација примав само Кломифен и имав 3 големи фоликули на лево и еден на десно овој пат се разочарав инсе мислам дали воопшто да ја правам бидејќи се паѓа во сабота а неработен ден е на клиника неможам да ја правам,сигурно ќе мора на приватно и тоа малку ме подзамислува премногу чини финансиски сето ова