Ајде aјде не мисли нa тoa сегa и јaс сум мaлечкa 1.58 еден периoд стaпче се нaпрaвив oд лекoвите, бaш дoдекa прaвев инсеминaции, сaмo мaлце стoмaкoт пoдуен, е сегa пoштo лежaм пoгoлем дел oд денoт oсекaм се пoпрaвив мaлку aмa ич не се секирaм , и кo пингвинче стaнaм не ми е гaјле сaмo дa е се oк. Мoжеш сaмo сo блaгo дa нaмaлиш не е дoбрo зa ништo блaгoтo, и јaс сум љубител нa блaгo aмa бидејки не смеaм не гo јaдaм , кoгa имaм кризни периoди знaм дa кaснaм нештo aмa пoсле чувствo нa винa oгрoмнo имaм. Гo зaменувaм сo oвoшје и сo некoи житни плoчки.
јас ги имам истите симптоми како добивање. Утре ми е 14 ден од инсеминацијата. Градите ме болат, ама не ми се стандартно поддуени, туку умерено. Имам тапа болка на левиот јајник. Правев инсеминација без стимулации. Само со прегнил тампиравме оваулација. На денот на инсеминација, во 10:22 добив оваулација, и цело гаки ми беа мокри(што ми се случува прв пат) и потоа кај 11 и пол, 15 за 12, имав инсеминација на ГАК. Единствено чудно ми е што на трет ден по инсеминација имав мала капка заматена крв. Само еднаш се појави. Тоа беше моментот кога се збогував со надежите и вечертта си наздравував за животот со виски Знае да ми дојде и на 45ти ден, така да не планирам ни тестови да правам, ако иде иде. Ако не иде, ќе купуваме пелени септември Утре планирам да сум на бело вино
Мене не ми е јасно зошто некаде даваат стимулација, некаде не. Знаеш ли обично по колку фоликули имаш, кога одиш на преглед ако ти кажале? Мене секогаш ми вика докторката, еве имало овулација минатиот месец (најчесто десен јајник) и скоро секогаш гледа дека имало по 8-9 фоликули. Јас мислев тоа е океј, за без стимулација ама вчера прочитав дека имале жени и по 25 фоликули, што ми се чини некако премногу. Дали даваат стимулација само за да ги зголемат шансите или...?
@Dear_Thing мене инсеминацијата ми ја правеше др. Трајковски. Ми рече да пробаме без стимулации. Кога ќе имам фоликул со големина од 18мм, за два дена да одам за инсеминација. Матичниот гениколог ми мери фоликул од 16,5мм и за два дена во Скопје бев за инсеминација. Не знам колку бројчано сум имала.
jas denes ja naprajv 1 inseminacija kaj doktor tase i ko se vrativ vidov kafeav icedok dali to e normalno
Кате ме интересира дали кај Таше одеше на мерење фоликули или ти следеше матичен гинеколог? дали ти испита уште нешто и колку вкупно плати? Ти посакувам две линии за две недели во новава година
jas samo i spitiav hormonski status spermogram i hazge kaj mene se ra botese za malo stesnuvajne na kanilite i taka posle 1 god se resivme da odime na inseminacija drugi ispituvajna nemase samo ginekoloski pregled i i bris i posle uste ednas pojdov za folikuli drugio den primnav ineksija i naredniot den ja naprajv iseminacijata inace pregledite gi naprajv kaj tase prvio pregled bese 1500 ftorio 600 a inseksijata kaj niv e 600 ama jas od apteka ja zedov 260 i inseminacijata e 9000 fala aneta dajboze site da se izraduvame vo novava
Само што се враќам од доктор, ми ја поместија инсеминацијата за утре за да не утнеме со празниците. Ендометриумот е 7.5 моментално, ми дадоа таа инекцијата сега и утре во 14 инсеминација. Малку ме изненадија, јас мислев 9ти ќе биде... Се надевам не ме брзаат само поради празнициве па да избрзаме да зезнеме работа. Докторкава беше као, Охоо, супер пораснале, задоволна :/ Не ми кажа ни колку фоликули, ни големина, ништо, а ја па се возбудив и не прашав ништо. Дури и чизмите пред фармерките почнав да ги облекувам.
Епа мене 13ти ден утре ќе ми биде, од добивање. Може малку рано ама ајде ќе видиме. Со среќа и тебе Кога треба да правиш тест?
Дечки завршив јас. Малку обесхрабрувачки, само 3 мил (со гранули) имаше пречистен примерок ~ ми рекоа не било идеално. Не знам баш што да мислам, некако негативен старт малку. Ми дадоа тоа прегназон, утрогестан... За две недели тест. Малку сме разочарани да бидам искрена. Мислевме спермата ќе биде подобра, скоро два месеци режим ама изгледа минимално подобрување само @kateto123 кај вас со колку ја направија инсеминацијата?
знаете ли која е цената на инсеминација на ГАК преку фонд и без поддршка на фонд? Едни ме пракат овој месец да правиме пак, а овде читам немаме поддршка од фонт ако одиме месец за месец. Ќе си платам и без фонд, ама ако е цената како во приватна клиника, барем ќе одам во приватна клиника
Пак јас со прашање. Дали бев на инсеминација на ГАК, и отпусна листа требаше да биде готова за 2 недели. Наредната неделна ми е трета, дали може некој друг да ја земе во мое име?