Здраво, пред спремање сум за IUIразбрав дека имало некои новитети во фонд доколку инсеминации ти се со количина под 4 мил.одобрувале ваучер и со 2неуспешни инсеминации.. дали некој има слушнато за ова или има повеќе инфо бидејки на сајтот ништо нема.. Фала ви секоја инфо ке ми е од корист да не давам пари за џабе...
Јас денес добив, 2 неуспешна инсеминација ако ова е вистина да си поднесам за ваучер секако ги имам сите документи собрано.
офф со лесно... ајде наредна ќе биде... искрено и јас се мислам дали уште да поднесувам па да видиме што ќе кажат барам или да идам на уште една па после...
Незнам дали има некои новости, јас во декември добив ваучер со 3 неуспешни инсеминации. Не го искористив, затоа што истиот месец останав природно, ама важно го одобрија со сите документи и 3 нуспешни инсеминации.
Јас собрав документи пред 2 месеци да поднесам и се заразив со ковид, помина тоа и доктор Димитров ми рече со тие документи без 4 инсеминации нема да ми дадат ваучер, па направив инсеминација. Инаку имаме машки фактор поради намалена количина и дна фрегментација.
еее супер баш ми е мило,фала ти на одговорот за колку време отприлика доби одговор од фонд за одобрен ваучер?
Moze li da te zamolam ako.imas negde zapisano koi dokimenti treba da se soberat da mi pises.licna poraka ili da mi pratis link.
Девојки на колку време се прават инсеминации? Дали секој месец после неуспешна или мора да помине некој месец?
Јас имав проблем само со пролактинот, но го средив пред инсеминации. А сопругот дијагноза астенозоспермија. Првата и втората инсеминација беа одма еден по друг месец, а третата после 2 месеци пауза. Ако ве интересира уште нешто пишете ми.
Јас поднесов документи со една инсеминација и ме вратија да направам уште една...јас пак некаде од членките овде прочитав дека со над 35 години давале со 2 инсеминации ...а јас сум 38
Женски , вие што правевте инсеминација на ГАК...со приоритетниот упат од матичниот каде треба да одам сабајлето...кога е на мој термин си пишува во која амбуланта , ова не знам , да не лутам ...може некоја од вас ќе ми даде насоки