Nie gi zimame mesec za mesec po 3 lenti za eden mesec pie edno sabajle edno vecer... Sega se 3980den za 3 lenti ednata e 1327den... A 12 lenti za 10 000 i nesto izleguvaat.,vo sekoja apteka se razlicno
Zdravo Feminki pitanje do vas, dali nekoja imala bolka vo polovinata posle Inseminacija, mene denes mi e 6ti den od Inseminacija pa custvuvam bolka vo polovinata tamu nekade kaj bubrezite i blaga bolka vo jajnicite povremeno ve molam spodelete iskustva
Здраво девојке, денес е една недела од моа инсрменација. Градите почнаа да ме болат исто како и пред менструацијата. Градите ме болат цело време пред менструацијата. Јас сум многу разочарана. Отсега знам дека нема да биде успешно.
здраво дали некоја има закажано или искуство со инсеминација кај хаџи лега сега од како е во њу борн?
Женски дали има некоја да пријави позитивен тест ...јас имам до тест 3 дена , иако мислам дека ќе ми дојде и пред време...пред два дена на бришење имав розево само еднаш , па кај и да е ќе пробие за некој ден
Јас добив и веќе ми заврши, а тебе ти посакувам тоа да било имплантациско и да повлечеш нога за позитивни тестови
Zavleci ja nogata na Pozitiven rezultat, inaku jas denes pravev preku krv cekam rezultati pa ki vidime
Мене ми е втора , не се надевам многу ...ми побараа за ваучер уште една и затоа ја направив..инаку оваа освен стоп инекција не примив ништо друго ниту пред , ниту после инсеминација
Ti blagodaram Mila, ke vidime sto kw bide inaku, na obocen test vcera mi pokaza Negativen ke vidam za 1 saat preku krv sto e dali nesto ima...
Kade ja praveshe Inseminacijata, jas pred Inseminacijata primiv Klomifen, a sega od posle Inseminacija primam Utrogestan
Првата ја правев во Њу борн...тогаш примав кломифен , уште една инекција за да дораснат уште фокикули ...заборавив како се викаше ..после инсеминација дабростон и аспирин...па ми дојде пред време 2 дена , сега втората решив да не давам пари на приватно и си отидов на ГАК ...нити чекав , нити имав некој проблем...дури и после инсеминација лежев 30 мин , а во Борн 10 мин...а терапија не ми дадоа и решив да не барам и од матичниот
Некоја членка да сподели позитивно искуство со инсеминација. Ќе правиме во понеделник, 5 дена примав Гонал ф 75 и денес ќе видиме како имам реагирано. Минатиот месец бев со кломифен и имав добра реакција но природно пробувавме не бевме на инсеминација. Па ако може некоја членка да сподели искуство за инспирација
Јас имав позитивно искуство со прва инсиминација. Исто примав Гонал ф 75 4 или 5 дена не сум сигурна и секако кломифен. Не можам да кажам дека очекував дека ќе успее од прва, но еве успеа и сега сум 25 недела. Со среќа па ќе чекаме да се пофалиш
Јас имам позитивно искуство со 2 ра инсеминација исто стимулирана со кломифен и примено стоп инекција ја терам сега 30 недела , така да верувај си , биди позитивна и да ни се пофалиш за две недели
И јас не сакам да се надевам премногу. Сега бев на преглед има еден водечки фоликул па здравје во понеделник ќе правиме инсеминација. Фала ви на сите за поддршката