И мојата втора инсеминација помина неславно...денес добив и тоа порано 2 дена...не било речено по полесниот пат...да помине лето , па со нови сили на есен ме чека ин витро
Ин витро планирам кај д-р Владимир , Њу борн...кај двајцата е се во ред...мислам на оние основните испитувања пап,хормони , спермограм...се добро , а бебе нема...инаку се мачам за 2 дете , веќе имам една цурица од 11 години зачната и родена по природен пат
Zdravo forumki i jas da vi spodelam iskustvo od mojata prva Inseminacija, ispadna negativna <5.0 Taka da se nadevame i se borime odime za mesec dena na 2ra Inseminacija poveke motiv bez grizi site ke imame bebinja ❤️
Devojcinja, bev deneska na pregled, 12ti den na menstruacija, folikulot mi bese 12mm, i doktorot mi rece za slednata nedela ke ima ovulacija. Jas smetam deka ovuliram pokasno od 14ti den, poveke od vremevo. Ne znam dali toa e dobro i ne znam dali kasna ovulacija sto znaci. Dali imate iskstvo? inaku sum vo cetvrti ciklus na inseminacija ovoj mesec
Ќе ти дадат стоп инекција и ќе пукнат предвреме така да не грижи се, докторите имаат се во предвид. Јас добив 2 дена порано кога правев инсеминација бидејќи порано ми пукнаа фоликулите од инекцијата.
И јас кај него закажав па не беше таму и Хаџи Лега ја правеше, следната одам кај Димитров, и последна потоа одам на ин витро.
Здраво на сите, 13ти ден од инсеминација и тестот негативен, со прва утринска урина. Нема надеж, нели?
Jas pravev i bev zadovolna. Sega ke pravam na privatno bidejki sakam so stimulacii i merenje na folikuli
Јас сум презадоволна ,иако испадана неуспешна ...правев и на приватно и таму беше неуспешна ...што значи правила нема , а разлика во цената има
Денес помина мојата втора инсеминација. Имав три фоликули од 18,20 и 21 мм и неколку помали. Примив стоп инекција во петокот и денес бев на инсеминација. Инаку кажаа дека спермограмот е одличен и дека се надеваме ќе има оплодување. Дали некоја после инсеминацијата имала некои болки во долниот дел на стомакот? Не се некои јаки ама почнаа после инсеминацијата. Докторот ми препиша добростон да пијам
Јас имав болки, правев прва инсеминација минатата недела и исто имав благи болки како благи менструални болки. Јас ја правев на природен циклус без стимулации и без стоп инекција. Мене ми дадоа Утрогестан вагинално 2х1 од 200мг. Стискам палци двете да си видиме две цртки
Да да сега тоа чекаме инаку мене првата ми беше без стимулации ама тогаш сум имала инфекција. После две лапаро-хистеро малку едниот јајник ми беше заспан ама сега одлично реагираше на стимулациите.