Јас имам успешна втора инсеминсција со многу слаба стимулација и стоп инјекција во Њу Борн и имам 15 месечна ќерка
Ти благодарам за споделеното искуство. Баш ми е мило што резултатот бил позитивен ❤ се надевам ќе биде кај сите
Здраво на сите девојки.. Пред една недела ја правев мојата прва инсеминација кај др.Лазаревски во Систина. Сакам да знам кога можам да направам тест , чувствувам многу болки во градите(брадавиците) . Докторот рече за 15 дена но некако не ми се чека толку, возбудена сум Се надевам дека конечно ке има две цртки ) Секое добро ви посакувам на сите
Мислам дека е потребно барем 10 дена да поминат ако имаш примено стоп инекција, од инекцијата може да покаже позитивен.
хеј женски еве ги моите последни резултати од хормони, што мислите дали се окај за пред инспеминација, ФТ3 ми е над граница....
Зависи од колку мг си примила стоп инјекција . Јас примив од 5000мг(се чисти од орг за 7-8дена и можев веќе 9ти ден да правам тест покажа сенка (вистинска не од стопот )а на 10 ден убаво си се виде бледа линија.Ако си примила од 10000мг причекај да поминат 14 дена како што ти рекол докторот 15ти веќе прави тест.
Мислам дека ова е помала доза на хормон,ама не ме фаќај за збор. Јас друга примив дозирањата беа 5000/10000 .. Ај некоја поупатена членка да помогне .
Devojki se spremame za vtora inseminacija. Ovoj pat stimulacija 5dena gonal f75 i klomifen. Dali ste imale pozitivno iskustvo so inekciive?
Јас бев стимулирана со гонал ф 75 и реагирав супер три фоликули над 18мм и уште неколку помали. Потоа примив стоп инекција за пукање на фоликулите
Koj se idealnite vrednosti na hormoni pred inseminacija? Dali tsh treba da bide pod 2 , dokolku imate uspesna inseminacija pisete koj vrednosti gi imavte za tsh i prolactin
Девојкии, денес направив тест преку мокрача 8 дена по инсеминација , покажа негативен резултат ...Имам некои чудни симптоми , се осеќам ептен подуено и поправено .. дали е можно од терапијата или има нешто позитивно и е прерано направен тестт ..
Многу рано напрсвен тест . Во зависност од тоа од колку мг си примила стоп инј (5000/10000) можеш да правиш тест на 9 или 15 ден а твојата инјекција не можев да протолкувам од колку мг е ..Јас примив од 5000мг стоп инјекција и првиот тест го направив на 9ти ден со сенка од линија едвај видлива. Да сум правела 8от ден сигурно ќе бил негативен.
Баш ми е мило за тебе мила ❤️ Погоре пратив фотографија од инјекцијата . Ете оваа е ... Дај боже да е лажно негативен уфф ...
Секако е прерано правен дури и во случај да си ја примила малата доза на стоп а според негативниот резултат денес си ја примила затоа што ако имало некаква линија денес значи уште не е исчистен хормонот од стоп инј.Значи е исчистен ! Што значи пстем дека ако има бременост утре може да покаже офвај видлива сенка - ја разрешив мистеријата а на 10 ден веќе убаво видлива бледа линија. Да сумирам не мора да чексш до 15ти ддн можеш од утре да тестираш и ќе се види нешто ако има
Denes 7mi den od ciklus bev na folikulometrija. 3 folikuli po 11mm i uste nekolku pomali. Vo ponedelnik povtorno na pregled. Se nadevam deka se ke bide vo red...