Од минатиот месец се префрлив кај него планирам во јули да правам 2ра инсеминација..дали имаше успех ? Јас веќе год и пол се борам за
Јас на 7 ден не бев на мерење, бев на 8 ден и имав еден само од 14 другите беа многу помали и ми препиша уште две инекции. На 11ден имав 3 фоликули од 18,21,22 и неколку помали и на 12 ден се боцнав со стоп инекција.
Јас имам позитивно искуство, прво и успешно инвитро кај него. Ми ја следеше цела бременост и ме породи со близнаците пред 8 месеци.
Zdravo Devojki, Ajde i jas da vi spodelam iskustvo.... na 31 maj pravev inseminacija vo sistina kaj Drakulevski. Na 30 primiv stom inekcija pred toa piev klomifen na 3 den od dobieno,5dena po dva pati. Od denot na inseminacija me stavija pod terapija... aspirin po edno na den,utrogestan vaginaletki 2 pati na den, i femibion 1 po ednas na den. Denes mi e 15 den. Trebase vcera da dobijam uste ne sum dobila no pravev denes test mi pokaza negativen.... ke cekam uste nekoj den. Inaku od prviot den imam blagi bolki vo stomakot kako za dobivanje i bolki vo bradavicite.... ostanuva da pokaze vremeto dali ke bide pozitivna inseminacijava iako denes so negativen test izgubiv nadez ..
Jas denes na 11 den od ciklus imam 3 folikuli so 15,17 i 20mm. Utre na 12den ke primam stop inekcija i inseminacija vo sreda.
здраво јас бев кај него за прва инсеминација али беше неуспешна, сметам дека не ми предложи соодветна терапија за намалување на ТСХ и пролактин дека беа високи и затоа беше така, али докторот е коректен и сестрата посветуваат внимание и смеа за тоа дефинитивно опустено скроз
здраво девојки ме интересира со колку дена апстиненција сте однеле материјал за инсеминација, некои советуваат 2-3 некои повеќе од 5, па ваше искуство да споделите
Devojki kazete mi dali posle15 den ke pokaze test od apteka tocen rezultat ili da se napravi najubavo preku krv?
ако може хелп од поискусни членки, кога најрано може да се прими стоп инекција пред инсеминација дали мора 36 саати или... -утре сум на преглед за фоликули и дали ако е се добро ке може инсеминација у среда да се праи,
Девојки ве молам за мислење, денес ми е 8ден од инсеминацијата и имам болки како да треба добијам а многу е рано. Дали сметате дека се нормални вакви болки? Ви благодарам
Здраво девојки... Денес ми е 14ти ден од инсеминација , овие три дена имам розево на влошките ама само при бришење наутро и навечер и после нема ништо преку цел ден .. Имам болни гради и малку сум настината .. Сакам да почекам уште 2-3 дена за тест преку крв. Што мислите вие , дали тоа розевото може да е имплантација или знак дека ќе добијам деновите ? Убав ден
moze da e implantacisko, sekogas ima prostor za nadez dur ne dobies, ti posakuvam da si gi vidis ovoj mesec najubavite dve crtki