Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Ништо не пиев после инсеминацијата, дури не ни одмарав него продолжив нормално со активности и исто односи во наредните 2 дена и вечерта. После толку години обиди, прва инсеминација успешна:inlove: Ти посакувам успех и позитивен исход:l:

На Josifovska27, Bela2020, Slonce91 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Kade ja pravevte

3. Butterflymama

Butterflymama Нов член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите! Ајде да пишам и тука...има ли некоја од вас која треба да прими Ovitrelle 250? Имам дома една чувана во фрижидер постојано не е извадена ни 15 мин. Рокот и е до 09.2021. Доколку има некоја членка на која и е потребна од срце би и ја подарила. Не сакам да ја фрлам-можеби некоја ќе се усреќи.

4. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Здравоо

Кажете ми како знаевте дека ви е успешна инсеминацијата и на кој ден,освен што ви каснел циклус,дали нешто чувствувавте друго,симптоми или било што друго??

5. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    ЊуБорн

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    3.812
    Даааа, си гуркаме ние 5ти месец. :l:
    Знам колку се мачите и паѓате психички, затоа и го пишав постов за да ви дадам надеж, знам и јас самата колку е тешко и колку ви требаат вакви приказни за поттик. Ајде чекам некоја од вас да ми се придружи и да се пофали! :*::l:

На Anatema, Lavica2016, Idedemja и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Reallove1996

Reallove1996 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    34
    Здраво, Коолку инсеминации препорачувате..имаме лош спермограм? Ги правам приватно во Косово досега имам направено 2 неуспешни. Дијагноза олигоастхенозоспермиа. Фала

8. Reallove1996

Reallove1996 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    34

Jas pijam folna, utrogestan 2×1 i estrofem 2×1

9. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Не верувам дека друга ќе пише ваков симптом - премногу вивидни соништа ,буквално не знаев дали сум сонувала или е реалност. На два три пати вртоглавица при нагло станување и ми кажаа две пријателки кои патем не беа упатени дека пробувам да останам бремена дека им личам како дека сум бремена . Сакам да кажам многу чудни симптоми имав ништо од нормалните (класични) симптоми ,освен ајде вртоглавицата кај некои жени :)

На Мишел*, tina2018, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Koja е цената сега таму на инсеминацијата?
    Со упат од матичен гинеколог правевте на ГАК, која е цената?
    Искрено и јас не верувам во голема успешност од инсеминациите зошто и самите специјалисти за инфертилитет велат мал е процентот на успех и повеќе се прават за да се задоволат условите за ваучер од фзом за ивф, ама еве има и искчучоци од ова.
    Дај Боже да имаме повеќе успешни приказни само од инсеминација како твојата:hug:
    Со среќа и гали го бебе во меше:inlove:

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Јас пред 4 години успеав со втора инсеминација. 3 ќе полни во септември.сега повторно се обидуваме со инс. Некои доктори ги прават ради реда ама сепак има и успешни приказни :)

На Josifovska27 и Idedemja им се допаѓа ова.
  12. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    3.812
    Имав буквално исти симптоми ко за добивање.
    Успешноста на IUI-то зависи и од дијагнозата најчесто. Кај нас немаше никаков проблем, нормален спермограм, кај мене исто се уредно, едноставно не сакаше да дојде до зачнување, зошто никој не знае. Можеби не го погодувавме моментот, незз што да кажам.
    Абе и инеминација и ивф што и да е, ќе биде од нешто, само не губете надеж.
    Не бев со упат ја, со врски сум, а иначе мислам дека е 900 ден.

На Idedemja и Anomis11 им се допаѓа ова.
  13. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    И јас тргнав со мислата да напрсвам 3 за да можам ваучер за ин витро да земам затоа што се обидувавме повеќе години. И веќе бев уморна, разочарана, исцрпена, немав верба дека ќе биде успешна, во очај од толку години неуспех ииииии.... се фати од прва инсеминација:inlove: Еве сум сега 3ти месец терам се надевам до крај ќе терам и ќе биде се во ред:l:
    Сите ќе си добиеме успешни приказни, за тоа никогаш не ја изгубив вербата:hug: Ви посакувам успех на сите кои пробувате:l::l::l:

На Bela2020, VirgoStar, Мишел* и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Јас сум со успешна втора инсеминација ама ние немавме никаков проблем нормален спермограм дури и повеќе од добар и кај мене се во ред само сакав да го убрзам процесот . Како што кажа и другата членка многу зависи од дијагнозата искрено и јас не и верувам многу како на процедура кај парови со специфични дијагнози , мене лично ми е како подобрен “однос” .

На Мишел*, tina2018 и Idedemja им се допаѓа ова.
  15. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Да, да јасно ми е баш така му иде како подобрен однос, како целно монтирање на спермата кон јајце клетката. Иако и кај мене не е некоја поспецифична дијагнозата, т.е. немам некоја здр.состојба заради која одма би ме упатиле на ивф, без да поминам низ неколку инсеминации, ама имам хормонален дисбаланс поради ПЦОС, кој иако некои гинеколози и специјалисти велат не пречи за забременување и те како пречи бар кај мене, а спермограмот е одличен.
    И сега си размислувам ако моиве хормони не ми се баш во нормала, а да минам низ инсеминации не би имала успех, еве може и да фати ама голема е веројатноста за спонтан со оглед кога телото не би ми било хормонално регулирано од старт и прашање е дали ќе има капацитет да доноси плод до крај.
    Тоа најмногу ме збунува и загрижува.
    Ама па што знам вака теоретски би било, ама во пракса еве колку убави и успешни приказни има, дај Боже сите да си дочекаме такви ситуации:inlove:

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    @Lavica2016 @Сара Лав во склоп на потцртаново дали и кај вас се беше во ред, се нормално а не доаѓа до бременост? Има ли некоја од вас проблем со ПЦОС, а сепак со инсеминација позитивен исход?

17. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    12 000 инсеминација. И 2000 за проверка на крвта на партнерот за ХИВ. Ама некако не ми се допадна односот. Имавме закажно рекоа чекајте ќе ве викнеме. Чекавме 3 часа за на крај докторот да ни рече Зошто не ми се претставивте? Па викам на рецепција ни рекоа да чекаме да седнеме дека ќе не викнат. Ние кажавме кои сме и за што имаме закажано. Ама тие на рецепција се изгубени. Трајковски може е супер доктор ама за таа пара можеше да остане 5 мин да ми објасни нешто повеќе. Он дури кога седнав на боксот се чуди и вика па ти требаше стоп инекција да примаш. Викам да. И вика ај нема време ќе одиме вака. Стави тоа и рече наздравје и чао. Прво за партнерот рекоа апстиненција не повеќе од 4 дена. Кога им кажавме дека има повеќе од 7 дена прво рекоа а не материјалот ќе биде стар. После рекоа ок е нема врска. 2 пати се јавувавме пред време за да ни кажат се' што треба да се направи бидејќи е прв пат. Рекоа ништо. За еден ден пред да одиме во 14ч да ни кажат дека треба партнерот да донесе бактериолошки тест за ХИВ. Нормално не можевме бидејќи беше 5 до 12 па рекоа ок е можете кај нас. Ќе ве чини 2000 ден. Така да ми изгледаше точно како само парите да ги земаа и тоа само ко да беше важно. Ајде дај Боже може се' ќе биде ок.

На tina2018 и Idedemja им се допаѓа ова.
  18. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Ако не си си ПЦОС и се е во ред претпоставувам и како и Владимир што ти рекол ајде ќе одиме вака без стоп инекција дека природно ти прскаат фоликулите, дека и стоп инекцијата е хормон, најубаво е ако имаш природно прскање да се избегне се што е дополнително аплицирано. Кај мене тоа не функционира нема прскање и изгледа немам квалитетна јајце клетка ако се случи да прсне фоликулата да ја ослободи да биде оплодена и понекогаш се разградува така, иновулира и прави цисти, ах да си немаме никоја мака со ова. Мисли позитивно и надевај се на нешто убаво(fingers) :hug:

На Norah Jones и tina2018 им се допаѓа ова.
  19. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    555
    Женски здраво .. ве молам кажете ми цена за инсеминација во њу борн,и препорачајте ми доктор.. досега имав 2 неуспешни на ГАК па сакам да се обидам на приватно.
    И како е процедурата? Дали претходно одиш таму на мерење фоликули или директно на денот на инс. Се појавуваш таму?

20. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Јас имам хормонален дисбаланс, односно нередовни циклуси. Немам пцос но нека не те обесхрабрува тоа бидејќи знам другарки што природно забремениле. Кај мене проблемот е овулацијата не можеме да ја погодиме. Мислам дека со терапија ќе ти средат хормони и ќе можеш да идеш на инс.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.