Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Во Систина, кај др.Лазаревски. Нормално нема откажување само една изгубена битка.

На Luigy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NovaMamaToBe

NovaMamaToBe Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    84
    Во одлични раце си, др.Лазаревски е голем стручњак.
    Главата горе, одмори се и после само напред. Ќе биде :)

На Luigy и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  3. Elioska

Elioska Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    7
    Zdravo moze edno prasanje apcinjata utrogestan dali mozi dase koristat vaginalno ili so vodicka ??

4. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Може и вагинално и орално

5. Luigy

Luigy Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    45
    Навистина си во добри раце, и мојата 2ра беше неуспешна, ама еве ајде кај двете да биде 3та срека, и јас сум во систина ❤❤❤

На Lavica2016 и NovaMamaToBe им се допаѓа ова.
  6. sweetie 981

sweetie 981 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    135
    Здраво девојки, да се приклучам и јас во семејството. Јас правев инсеменација пред 5 дена. Докторот рече дека според спермограмот шансите се многу мали. Многу се разочарав уште на старт. Немам никакви симтоми веројатно нема да биде успешна ама тоа е.
    Посакувам на сите што очекувате позитивни тестови.

На Reallove1996 и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  7. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.391
    Ајде ајде, рано ти е за симптоми немој да се разочаруваш од старт. Едно сперматозоидче треба, може и ќе има успех. Знам дека сте нестрпливи ама мора да поминат 14 дена. Занимавај се со нешто да не се думаш само за тоа и да си бараш симптоми. После 14 дена ќе провериш преку крв тоа е најсигурно и ќе знаеш. Ти ја пуштам цела среќа на светот!

Инаку дали пие нешто сопругот за подобрување на спермограмот? Ние бевме исто со лош спермограм плус и кај мене по нешто на првата инсеминација исто ми кажа докторот не се надевај тешко дека ќе имаме успех. И вистина не беше успешна инсеминацијата па наредниот месец останав природно бремена, но мислам дека за тоа мнооооогу придонесе терапијата што ја пиевме двајцата, заради тоа те прашав дали примате терапија?

8. sweetie 981

sweetie 981 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    135
    Па некако кога ми кажа така докторот, уште истиот момент се разочарав и онака скроз ми ја уби и најмалата надеж што ја имав, ама тоа е тоа. Сепак фала за убавите желби ми значи ова што го пиша сепак во право си едно сперматозоидче е потребно.

Инаку, не примав никаква терапија ни јас ни сопругот, имаше некои слаби резултати во претходниот спремограм, ама демек можеше со тоа да помине, јас имам еден јајник. Пред 8 месеци правев лапараскопија и хистероскопија, и ни рече да пробуваме сами, ама ништо од тоа не бидна, и сеа на инсеменација ми вика со ваков спермограм само инвитро :(. Кога го слушнав тоа како што бев свртена наопаку, плафонот мислам врз мене почна да паѓа. И сега одкако се вратив од тој шок малку, си викам зошто не ни дал терапија за машкиот фактор.

9. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.391
    Стварно не сум стручна, ти пишувам од моето лично искуство. Нас кога лекарот ни ги виде резултатите веднаш ни препиша терапија и на двајцата и плус сопругот го упати на преглед кај уролог. После месец дена од примање терапија бевме на инсеминација. Е сега секој доктор различно ги води пациентите они се лекари знаат што прават сигурно. Според мене треба да имаш доверба во докторот кој ве води, ако не сте задоволни од моменталниот може и второ мислење да побарате.

Секое искуство е различно и тоа што нас ни помогна една терапија не значи дека истата терапија делува кај секого. Пример ќе ти кажам за Овунорм јас имав одлична реакција, додека пак некои феминки прочитав тука што воопшто немаа никаков бенефит од Овунорм. Секое тело различно функционира.

Одете со резултатите и кај друг лекар нека ги види нека ви каже мислење.

И инвитро да биде ништо страшно, ќе поднесете документи за ваучер. Доколку докторот смета дека нема да има успех со инсеминации џабе да не си го трошите ни времето, а богами ни парите.

На sweetie 981 и VirgoStar им се допаѓа ова.
  10. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Може да споделиш што терапија му препишаа на партнерот за подобрување и кој уролог мицковски или?со лесно :D

11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.330
    Допаѓања:
    170.831
    Дај да го видам спермограмот.
    Јас ќе ти кажам терапија за сопругот. За сите дијагнози напамет ги знам терапиите.
    Не е кој знае каква шарка:)
    Можеш во ЛП да ми го пуштиш спермограмот

На VirgoStar, Bubamaricka и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  12. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.391
    Мислам дека еднаш ти одговорив во Спермограм темата. Трибестан 3х1 и профертил м 2х1 беше терапијата, а уролог Др. Даниел Петровски во Систина. Еве и @Bubce38 ти се понудила за помош нека ти сподели искуство.

Благодарам, ајде да е враќа за брзо кај сите.

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  13. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Пуштив во лична порака секој совет е добредојден :) фала

14. Reallove1996

Reallove1996 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    34
    Денес направив бета за мојата втора инсеминација, резултатот е негативен. Дали мислите дека губам време на инсеменација затоа што имаме дијагноза астенозоспермија-слабо подвижни сперматозоиди. Гинекологот вели дека одиме на трета инсеминација.

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  15. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    па зависи и од количината али ако е слаб спермограмот не губиш ништо да поднесе и за ваучер, може ќе ти прифатат со две инсеминации ако е под 4 материјалот.

16. Elioska

Elioska Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    7
    Izvinite kakva terapija pijefte so mazoti ako neje tajno ?

17. Elioska

Elioska Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    7
    Izvinete spermogramot za inseminacija kolku treba da e za da bide dobar ???

18. Luigy

Luigy Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    45
    Koga najmalku ke ocekuvame ke bide, od srce na site vi posakuvam toa sto si posakuvam i za sebe da bide i da imame bebushki ❤

19. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Што ви кажаа на уролог?

20. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.391
    Ништо уредно дека е се и да тера со терапијата што му ја препиша гинекологот. Наодот уролошки му беше уреден.

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.