Zdravo jas pred dve nedeli napraviv inseminacija i dali mozi nekoj dami kazi koji simptomi gi imafte na uspesna inseminacija ??
Немој да бараш симптоми. Јас исчитав се и наидов на многу различни. Некоја немала ама баш никакви симптоми, на некоја и се лошело, некоја имала исцедок, некоја крварела, некоја имала болки во јајници, некоја во грб, некоја спиела, некоја око не заклопила и така во недоглед. Што е најтрагично, најчесто се исти симптоми како за добивање. Како треба да биде така ќе биде. Ти посакувам | |
Fala ti mnogu angela i jas imam bolki vo desnata strana ot jajnicite deneska mije 14 ti den nikogas sum nemala bolki vo jajnicite zato prasaf da vidam so odgovor ke dobijam
Здраво феминки дали некоја од вас правела инвитро без инсеминации и дали докторот и пиша некое мислење или документите ги гледа комисијата и одлучува дали треба или не јас чекам за ваучер но се плашам да не ме одбијат поради тоа што докторот ми напиша дијагнозата може искуство??
Јас добив ваучер без инсеминации, но нашата дијагноза е таква да инсеминации не се можни. Кај нас не беше потребно мислење од доктор затоа што дијагнозата спаѓа во апсолутна индикација за инвитро. Има и на страната на фондот во кои случаи не е потребно да се приложат инсеминации. Имаш разговарано со ивф специјалист предходно?
Имаш на страната на ФЗО во кои случаи ваучер се одобрува без инсеминации, а тоа е најчесто - кога жената има запушени канали,или машкиот фактор е многу тежок, или има некоја потешка дијагноза како ендометриоза, висока возраст на жената и сл. Во сите други случаи инсеминации бараат,и нема врска дали пишал твојот доктор дека не треба.
Инаку да разговарав со многу специјалисти и ивф специјалистот ми кажа дирекно на инвитро поради дијагнозата не ми треба инсеминации
Лош спермограм лош хормонски статус osteogenesis imperfecta policisticni jajnici koj sto bez hormonska terapija nemam ciklus edniot kanal mi e samo ne prooden
Епа би требало да поминете без инсеминации,поради комбинацијата на повеќе фактори.кога нема апсолутна индикација го гледаат секој случај сам за себе.Останува да почекаш на одлука,се надевам ќе ви дадат и нема да ве малтретираат.
Zdravo devojki, Jas se spremam za inseminacija i pravev mikrobioloski brisevi. Cel zivot cisti i sega ko za belja imam Kandida i Gardnerela. Dali nekoj gi imal ovie bakterii i dali moze da se pravi inseminacija
Zdravo devojki, da mi pise nekoja sto ima praveno inseminacija vo Plodnost, sakam da se konsultiram. Have a nice day
Девојки имам повеќе прашања, се надевам ќе добијам одговори, гледам темава не е многу активна Овој циклус ќе правам инсеминација кај др.Владо Трајковски во ЊуБорн. Ме интересира целата постапка која сте ја имале кај него и колку вкупно ве чинело се, со се терапии? Мене ми препорача Латресан, кога ги земав во аптека не ми се веруваше за цената, 1700 денари Сега треба да испитам АМХ хормон, во Авицена 4000 денари. Самата инсеминација 12500 денари, и после тоа која терапија се препишува и колку е на приватно? Друго што ме интересира, читам дека повеќето после инсеминација сте имале подуеност во стомакот, за колку време тоа поминува? И дали од добростон кој читам дека често го препишуваат по инсеминација се подувува/здебелува, дали овие терапии влијаат на физичкиот изглед?
Zdravo jas pravev tri kaj Vlatko bez stimulacii. Na taa cena od 12500 dodadi ja stop inekcijata ( ima razl.stop inekcii so razl.ceni i ne znam na koj osnov odlucuvaat dali poskapata ili poeftinata). Prviot pat mi ja stavija poskapata okolu 2700 mislam bese, vtoriot i tretiot pat poeftinata okolu 1200. Inaku AMH mozes da go ispitas i na klinika so upat od maticen ginekolog samo javi se prethodno dali imaat reagens. Jas pravev dva pati na klinika, ednas Biotek i ednas Remedika. Mislam na klinika e najverodostoen. Vo odnos na terapii posle insemenaciite, prviot pat imav samo aspirin, vtoriot pat Utrogestan i aspirin, a tretiot pat samo dabroston. Najloso se cuvstvuvav so utrogestanot i na moe baranje mi smeni so dabroston. Ako imas uste prasanja slobodno pisi. Pozz
Poduenost na lice ne. Samo poduenost na stomak i grcevi od utrogestanost. Od dabrostonot nisto. So lesno i so uspeh