I jas bi ti preporacala radi godinite da se spremas za invitro pa ako od fzom ti pobaraat inseminacii ke si gi napravete
Blagodaram na sovet, imam sobrano veke dokumenti, uste da gi dostavam vo fzo.... Se kolebav dosta, bidejki dvajca doktori razlicni mislenja mi kazaa, a godinite me gazat nejkam da gubam vreme i ne znam kako e pravilno da napravam
Здраво жени... Ви посакувам на сите вас среќа што поскоро да си дочекате. Мене ми треба совет. На 27 месецов ја правев третата инсеминација. При самата процедура почувствував голема болка. Само тогаш за тој ден. Како и да е, вчера и денес многу големи болки десната страна долу во стомакот како и дебелото црево. Се прашувам што ли може да е...при првите две инсеминации не почувствував буквално ништо.
Jas na 27.09 ja pravev kaj dr tase plodnos samo po malce me bole kaj jajnici te iskustvo dali mozna 1 isminacija da bide uspesna sve je dobro kaj mene i masmi inace jas sum 25godini
I na 12 den otidov imav dobri folikuli lev jajnik 18×2 desen 1×21 i mi rece da ja stavam inekcijata vo 23h posle 2 dena da idam na isminacija mn lesno pominav 1 den imav mn bolki Sega samo po ednska me fati za krako trae.. Daj boze na sekoj da mu se nasme srekata daj boze da uspe me site pozz se najdobro vi posakuvam
Зошто кога се прави инсеминација гинеколозите не бараат и хормонален статус? Го прашав др. Трајковски и му напоменав дека имам хипотироидизам и дека ТСХ ми варира итн. Рече не е важно тоа. Ама некако аматерски ми звучеше. Се спремаме за втора инсеминација. Ваши мислења и препораки?
Мене ме чуди што јас примив стоп инекција на денот на инсеминацијата, а читам дека сите примиле стоп па за 2 дена инсеминација. Се плашам да не ми е прерано направена инсеминацијата
Мене ми рече дојди порано да ставиме стоп инекција. Отидовме ние порано ама не не повикаа и на крај вика ќе одиме без стоп инекција... Не знам што да мислам