Здраво феминки. Јас сум нова и ви благодарам за приемот. Ве следам и читам со години и сега решив да се зачленам. Прва инсеминација денес 2 ден Без стимулации и никаква терапија Освен стоп инекција 2 дена пред инсеминација. Лош спермограм 4милијони, но досега најдобар. Докторот ми кажа млада си може да останеш бремена и со овој резултат бидејќи имаш доста фолекули и проодни канали. Инсеминација правевме во систина кај Др. Михајло Попвич Па сега останува да веруваме и да чекаме со среќа на сите ви посакувам што поскоро да си видиме II
Zdravo feminki jas Sam 25 godini 5god nemozam da ostanam bremena i se odliciv da idam na isminacija so prodni kanali dobar spermogram i na kraj ne uspesno. Jas nemozam samata da si sveram koga jas na 25 god ne moze da uspeam so 3 dobri folikuli so dobar spermogram sto moze sa bide problemo na drugite ima posakuvam sreka od se ❤️imajte ubav den..
Ne se razocaruvaj. Kako prvo si mlada,kako vtoro opusti se i ne misli zosto ne uspealo... Sledniot pat mozebi ke bide uspesno... Kaj mene pred 2,5 godini vtorata insemijacija bese uspesna no zavrsi neslavno... Bitno imas sansi, mozebi koga najmalku ocekuvas ke zabremis prirodno. Ti posakuvam sreka
Бидна и нашата инсеминација По обработка: обработен материјал 1.8мл концентрација 28x10`6 total mobility 93% Ако може мислење дали според вас е ок
skroz normalno, ne znam dali ova taka treba ili ne treba da bide, ama nemam bolki, ne mi se vrti, ne mi se spie... kako i sekoj drug obichen den
Srcki jas imam praveno 3 inseminacii i posle sekoja sum se osekjala normalno bez nikakvi promeni.Sega chekam rezultat od 3 tata i momentalno spored simptomite kje mi dojde ciklus
И јас најверојатно ќе правам месецов инсеминација, не бива природно. Туку дај кажете ми што се треба да се провери за инсеминација?
Јас одев по овој редослед : пап, брисеви, хормонски статус и HSG. Провери со гинекологот кој те води, дел од нив се врзани со испитување во одреден ден на циклусот.
Ne mi se vrti ni mene ama jas resiv da si odmaram posle inseminacija i si zemav 2 nedeli odmor. Iskreno ne sum tip koj znae da miruva i zatoa da ne zgresam da krenam tesko ili nesto dr. Resiv 2 nedeli odmor. 4den od inseminacija mi e. Soijam povejke od prethodno t.s. mozam sekoe vreme da spijam Bolki nemam no nesto cudno imam vo stomakot nemozam da vi opisam so zborovi. Od vreme na vreme nekoja tapost nesto cudno nezzz