Taka e nadesta i pozitivnite misli ne odrzuvaat,kako vika mojot doktor samo koj ne probal i ne bil uporen ne uspeal
Samo pozitivna misla Kaj pravevte inseminacija? Mene mi rece doktorot 15 den test za bremenost i 21 betahcg
Dali nekoja od vas vo brzo breme pravela mikrobioloski brisevi vo Skopje na mikrobiologija i dali imaat za se reagensi (ureoplasma/ mikroplasma, candida, clamydia) ?
Ti blagodaram jas zvonev da prasam nikoj ne krena,a maticnava ne znae dali imaat za se... Mnogu ti blagodaram
Izvini, toj vaso korunovski ne bese maticen ginekolog? Zarem i inseminacii pravi? Bravo, maticnive obicno samo preprakaat na specijalist
Maticnata samo neka ti gi dade i neka ti dade upat ke si gi odneses a I sestrata bi trebalo da vidi sto kade ima koga ke ti dade upat
Zenski dali od klomifenot imavte kako toplotni branovi,mene na momenti vo denot me mava takva vrukjina kako da e 50 stepeni se prepotuvam i brzo pominuva hahaha
Mozes i vo privatnive biotek, avicena..brisevite im se so fond pokrieni. Ke platis isto kako na drzavno
Ne sum znaela deka se pokrieni so fond privatnive.... Jas minatata godina vo biotek proveriv eden bris samo plativ 1700 ... Ova e nesto novo valjda A upat treba?
Kolku sto znam brisevite se plakaat privatno vo site laboratorii, ne vazi upat osven ako ova e nesto epten novo.
Јас отидов по препорака на другарка која исто има успешна инсеминација кај него. Не ми се матични така да не сум сигурна ама знам дека он сега работи само скрининзи и други проблематики, а матични се други доктори. Мислам дека докторот е исто специјалист. Инаку се има проширено со уште една ординација и опремено со апаратура. Јас кога бев има апарати како Ремедика и Систина и искрено сум многу задоволна, а има и опрема и за инсеминации.
Zdravo devojki 8 den od inseminacija mi e... Vcera i denes sumso glavobolka... im nekoj isto iskustvo
@Lavica2016 denes bev kaj maticnata mi zema brisevi, gi odnesov vo mikrobiologija, znaci so upat... Za privatnive,konkretno mojava maticna sorabotuvala i so avicena, no so cena za privatno (okolu 2600 den za site brisovi), znaci da nemaa zabuna i megu drugi clenki, od privatnite laboratorii konkretno avicena ne se pokrieni od fond.
Da, so upat moze na mikrobiologija, prolece, institut za javno zdravje...vo privatnite laboratorii ( avicena, synlab, biotek...) segde se plaka privatno i ne vazat upatite.
Za biotek sigurno raboti so upat od maticen ginekolog na drzavno, drugarka moja pravese minatiot mesec, a za avicena neznam mislam deka ne rabotat.
Javete se vo Biotek i prasajte. Jas mesec septemvri gi pravev so upat ne ke lazam.. plativ 360 ili 500 ne mi teknuva tocno..