Биотек има склучено договор со фондот за повеќе здравствени услуги. Микробиолошки брисеви може да се испитуваат на товар на фонд, со упат од матичен гинеколог и чини 350 ден. Јас во август носев.
Биотек склучи договор со фонд. Пред една недела правев брисеви, не платив ништо со шифра на упат за бремени што е. За небремени само партиципација се плаќа.
Zdravo nova sum na forumov pa malce poveke sum netrpeliva na 13 pravev inseminacija e sega deneska napraviv test bese negativen me inyeresira koga treba da se napravi testot za tocni rezultati
Rano ti e za test pocekaj 14 dena od inseminacija najrano vtornik, ama poverodostoen rezultat ke dobies dokolku togas ispitas bhcg.Srekno
Jas na 12ti pravev inseminacija i reshiv vo sreda da pravam beta hcg Samo pozitivna misla Ajde devojki hrabri sme nie, neka e po Bozja volja.
Zdravo jas se uste sum vo iscekucanje 9 den mi e od inseminacija custvuvam od vreme na vreme kako blaga bolka vo stomakot gradite me bolat mn i od vreme na vreme nekako cudno se custvuvam mn spijam dali ima nekoja feminka iskustvo ve molam nestrpliva sum
Мора да почекаш 15 дена, претходно секој тест може да биде лажен поради терапијата. Тестот мораш да го направиш преку крв, односно да провериш бета хцг. Јас правев на 14ти и морам да се воздржам до петок имаш ли некакви симптоми? Мене 6 дена ужасно ме болес градите, денес 8ми ден ништо. А за 3 дена треба да добијам (се надевам дека нема).
Исто и мене денеска малце ми се смирија ама пак чуствувам некоја болка и некако чудно се чуствуваам мн ми се спие и осеќам како некоја болка во стомакот не цело време ама од време на време пример ако нешто работам и кога ќе легнам тогаш највеќе ме боли ама издржлива болка носот ми е затнат ти кога правеше и кај кого само позитивно
Јас платив 12300 инсеминација плус 2000 беше стом инекцијата и јас примав fostimol 75 тие беа 4000 ден 3 инекции и сега што ми препиша утрогестан аспирин и фемибион 1 околу 2000 беа околу 20000 ме фати сето сега може нема да имаш иста терапија
Буквално истата терапија ја имам претходно примив само стоп инекција Буквално истата терапија ја примам претходно примив само Оветрил инекција 250 мл и правев хсг кај нив (6000 ден). А за инсеминацијата ми наплатија 11600 ден.
I jas pravev sistina na 12 plativ 11.600 Prethodno samo stop inekcija 2000 den. A sega primam Impril folna so site vitamini i Dabroston - toa bilo zamena za utrogestan i progesteron nautro i na vecer gi pijam ne vaginalno. Dr. Mihajlo Popovic kaj nego pravev inseminacija