Здраво девојки. Во вторник го правам третота инсеминација.. Вчера во сабота фоликулот ми беше 21мм, денес најверојатно ќе биде 23мм, добив pregnyl 5000 добив сега во 19:00 часот. Во вторник наутро имам инсеминација. Дали мислите дека се е во ред или докторот закаснил.
Поддршка за сите со чекор инсеминација, јас сум петти месец, дај боже до крај да биде се ок, од прва инсеминација се фати, бев стимулирана со кломофен еден циклус само, правев во Плодност, Битола кај др.Таше. Дури и примерокот од сопругот баш тој ден за инсеминацијата рекоа дека добар е ама не е баш најдобар како што бил претходни наврати кога испитувавме... Така да, со лесно и среќно на сите кои се обидуваат!
deneska pravev bHCG i rezultatot e 0,5 doktorot kaza negativen..... samo ne mi e jasno od prethodnite dve pisese <0.5 a sega e samo 0,5.....molam za mislenje inace treta inseminacija mi e
Zdravo devojki, nova, najnova sum. 6ti den od prva inseminacija. Imav dva folikula 23, 25mm Ja pravev na GAK. Nishto ni ni rekoa za materijalot na mm, nie imavme pred toa ispitano sprermogram i beshe dobar. Se nadevam na pozitivni rezultati.
Девојки дали може малку помош денес правев прва инсемемација и докторот ми кажа утре и задутре да имам односи и ми даде терапија утрогестан вагинално насабајле и навечер прашањето ми е од кој ден да почнам со утрогестан да ставам од што бев возбудена сестрата не ја разбрав како што треба многу ќе ви бидам благодарна ако ми одговорите.
Дали може некоја членка да ми пише кои документи требаат за инсеминација на Гак? Оваа ќе ми биде 4 инсеминација , па после да поднесам документи за инвитро
Утрогестан се почнува по овулација. Ако докторот кажал односи утре и задутре, значи очекувате овулација за ден-два и ќе почнеш потоа. По мое, тоа би било во понеделник. Најсигурно, јави им се и прашај ги.
За тебе ќе ти треба упат за кај некој доктор за во соба 29 и од таму после се договарате со докторот кои денови треба да одиш а за маж ти треба инфективен скрининг П.С Ако одиш првпат на ГАК носи си и другите документи како hsg брисеви хормони може да ти ги побараат
Devojki 10ti den od inseminacija. Me bolat dojkite i polovinite, imam blagi grcevi vo dolniot del na stomakot I imam neshto kako epten bledo kafeno na toaletnata hartija. Uffff Ima ushte 5 dena
Klomifen dali pocnuvate da piete od 2 ili 3 den od ciklus? sestrata po telefon mi rece od 2den da pocnam, mislev e greska i ja preprasav bidejki prethoden pat od 3 den sum piela....i sega zbunka sum od koga da gi pijam
Mene doktorot mi napravi shema, pocnuvajki od 3ti den do 7mi den, znaci 5 posledovatelni dena da se pijat, po dve tabketki na den. Sepak slusajte go doktorot, srekjno.
Денес ние ја направивме третата инсеминација се надевам ќе биде работава туку има ли и други што чекаат? Исто ме интересира дали ве боли стомакот, односно кај јајниците дента после инсеминацијата? Мене секогаш ме боли па ме интересира и останатите дали имаат вакви болки.