Taka e ostavame na Gospod i Tase,sto e do nas od operaciii,pregledi ispituvanja se srabotivme,mnogu uspeh i kaj tebe
јас бев 2 пати на фоликометрија пред да ја прајс инсеминацијата претходинот ден примаш инексија другио ден одиш сопруго остава сперма и 2 сати се обработува и инсеминацијата трае 10 секунди и после лежиш пола сат
Od utre pocnuvam so klomifen,a vo ponedelnik sum na folikulometrija kaj maticnata da vidi kako reagiram na klomifenot,ke pijam po edno vo denot
Jas pravev vo Plodnost,treba da imas nova krvna slika,da bides procistena kako za operacija.Mozes da biras so(9000)ili bez anestezija 7000 denari.Prvo primas infuzija pa se vrsi ispituvanjeto pa pak infuzija i te pustaat doma.
Јас треба само да проверам дали има некои запуштени канали за да можам да одам на инсеминација И дали е болно ова испитување
Зошто анестезии и инфузии? дури и прочистени? па јас правев во 15 ч.зарем до тогаш да сум гладна и прочистена? прв пат слушам..во Систина платив 5000 ден.само седиментација носев и тоа не ми побараа не пак и крвна слика
Sekade e razlicno,a anestezija ako sakas doplakas,jas pred toa se operisav od miomi i za da ne trpam bolki,ama i so anestezijata bolese nenormalno
Јас се јавив кај толоски и ми рекоа дека треба да имам седиментација не постара од 7 дена и се прави после неколку дена од менструалниот циклус и чини 4200 денари. Други документи не ми спомнаа. Сега чекам да добијам и да направам ХСГ само незнам каде има време до тогаш ако има некој да ми препорача
Zavisi od koj grad si,jas pravev vo Plodnost kaj dr.Vlatko. Maticnata mi kaza toj mesec da se pazime bidejki moze da bide ozracena jajce kletkata
@Маитка освен во плодност со анестезии, највероватно секаде е рутинска проверка. Јас правев во гратската болница во Струмица, и мислам дека ме кошташе помалку од 1000 денари. заборавив пред неколку години беше. +треба да ти биде штотоку завршена менстуацијата + крвна слика, ама ни анестезија, ни прочистување... ништо нема. Мене ми беше болно, ама и тие ми кажаа дека имам воспаление некое, можда затоа ми било билно.
Мене ми кажаа дека 3 месеци треба да имаш однос И на мене ми кажаа дека е без анестезии а крвната слика да не биде постара од 7дена