Јас правев 3 пати, не успешно... што не мора да значи дека ти нема да успееш. Јас би ти препорачала да си направиш детални испитувања, да видиш кај е проблемот а не само да те клукаат со кломифен... Резервите на јајце клетки со секоја стимулација се намалуваат... не ни се вечни
Девојки дали имате искуство за успешна бременост со инсеминација на природен циклус без стимулации само со стоп инекција?
Imam praveno brisevi, hormoni, HSG i se e vo red, imam policisticni jajnici i nemav ovulacii, zatoa probuvavme so klomifen.
Pomos ili slicno iskustvo ako ima nekoja. Denes 13 den od inseminacija a 31 den ciklus. Jas dobivam na 28den i nikogas ne mi docnelo kako ovoj pat. Posledna menstruacija 08.11. Utrogestanot stavam vaginalno dva pati na den. Dali mislite od toa docni menstruacija? Stimulirana samo so 5klimofen i nisto drugo. Od tolku sto ne mozese da doceka soprugot me natera test da si napravam i se razocarav sega. Ispadna negativen. Dali mislite utrogestanot ili seuste e rano? Zatoa sto i sestrata mi napomena da ne pravam test urina samo test preku krv i toa duri 17.12.
Штом ти рекла сестрата дури на 17.12 да испиташ преку крв, 08.12 е премногу рано за преку урина. Јас од срце ти посакувам бременост, мене ми е 9ти ден од инсеминација. Па да даде господ да се дрижиме со позитивни искуства низ бременоста. Дали имаш симптоми?
Blagodaram mila Daj Boze site zeni sto se macat da im se ispolni zelbata. Ke se raduvam za sekoja zena. od simptomi peckat jajnicite pomalce. Gradite koga pipkam me bolat no ne mnogu i temp meram na sabajle 37.0 A ti kakvi simptomi imas i dali stavas utrogestan
Здраво на сите што делиме иста мака. Секогаш кога ми доцнел циклусот или пак сум барала и најмали знаци кои укажуваат на бременост сум ве читала и потајно сум наоѓала утеха знаејќи дека не сум сама во оваа битка која верувам дека сите ќе ја добиеме. Во петокот на 3ти ја направив мојата прва инсеминација, кај Лазаревски, во Систина. Проблемот е кај дечко ми. Дијагнозата е - asthenoteratozoospermia. Лазаревски вика - ова е одличен резултат за да се направи инсеминација. Некои денови имам голема надеж и верба дека ќе биде успешна, а некои денови кога ќе почуствувам болка како пред добивање, си викам - нема шанси да успее од прва, сигурно ќе се помачам. Освен зголемем апетит и болка во градите не осеќам други симптоми. Претпоставувам дека тоа се должи на utrogestanot што го ставам вагинално 2 пати на ден. Ааа да, и сонот ми е подобрен. Тест треба да направам на 18ти и планирам само преку крв, воопшто да не се зезам преку мокрача. Ве поздравувам сите и се читаме се надевам со убави вести.
i jas imam bolka na bradavicite no samo na dopir, cesto mokrenje i temperatura od 37,0 do 37, 2 vekje vetvrti den. Jas stavam krinone gel po edno navecer i pijam estrofem. Napati imam malo vlecenje kaj jajnicite. Nemam nekoe posebno cuvstvo, osven utehata vo Gospod i bogorodicka deka vakjanjeto na plodot od inseminacijata e nivna rabota stiskame palci i cekame pozitivni rezultati
nie sme so istata dojagnoza kaj soprugot daj boze da uspee i kaj dvete od prva, jas sum cetiri dena pred tebe so pravenjeto inseminacija. Neka Gospod gi slusne nasite molitvi, neka daruva ceda sekade pa i kaj meneti posakuvam uspeh i visoka beta i da se raduvas cel zivot
Истото ти го посакувам и јас на тебе. Твојот резултат ќе биде пред мојот. Стискам палци да биде позитивен. ❤️
Denes imam malce light bleeding Ne znam seuste sto se slucuva no daj Boze sila i nadez za site zeni. izvinete na slikata malce nezgodno no dali na nekoko vaka mu se slucilo pri brisenje. 14 den inseminacija 32 den od ciklus
Имав на денот кога требаше да добијам. Позитивен тест имав пред тоа речиси два дена, на 14 дпо. Прави тест сабајле, ќе чекам слика со две црти
Здраво девојки, Денес правев прва инсеминација во Систина кај Ивановски, ни даде вагинално да ставам Кринон, но возбуда заборавив од кога да ги почнам и колку време да ги користам. Ако има некоја искуство нека сподели.*
Jas stavam krinone gel po edno, navecer. Pocnav da go stavam den posle inseminacijata, a treba da go stavam 14 dena. Se nadevam deka ti pomogmav.ti posakuvam pozitiven rezultat
И јас правев минатиот петок во Систина. Од наредниот ден ставам 2 пати на ден (насабајле и навечер utrogestan). Претпоставувам исто и ти така треба.