Samo da se prijavam, denes pravev prva inseminacija na priroden ciklus bez stimulacii samo so stop inekcija. So gospod napred
Pa jas docna imav ovulacija i zatoa na 21 den. I Jas ovoj pat imav neuspesna inseminacija i mi probi ciklus Zdravje i so sreka na site drugi
Dvtora inseminacija napravena vo Distina kaj Dr.Lazarevski i valda neuspesna denes mi e 14ti den od inseminacija i pravev test nompokaza negativno mozno li e da e mnogu rano za test od urina pa da proveram na test preku krv. Ima li nekoj iskustvo da mu e testot od urina pokazal negativen a na krv pozitivno
Jas veke dobiv ubavo. Od denes pocnuvam so novi sili i eden mesec odmaram pa posle vtora inseminaciha Zdravje
dobrovecer zenski da ve prasam nesto deneska mi e 13 den od insiminacijata koristam utrogestan vecera i sabajle mi intereseria do kolku gi koristam utrogestanot meku vreme ako ne sum bremena dali mozam da dobiam onaka imav ovulacija na 16 den od ciklusot fala vi
Jas nemam praveno inseminacija samo bev stimulirana so klomifen i imavme tempirani odnosi i koristev 2 nedeli utrogestan sabajle i vecer.Koga go prekinav utrogestanot za 5 dena mi dojde ciklus i normalno nemav bremenost Sega ovoj mesec ke ispituvam kanali i ako se ok odam na inseminacija
Fala ti mila za odgovorot ! ke cekam do 23 me vitime dali ke pite pozitiven ili negativen samo mi interesirase dali mozam da dobiam do kolku koristam utrogestanot 21 den dreba da koristam denska mi e 15 den
Извини каде правеше инс? Кај кој доктор? Не ми е јасно зашто ви викаат да чекате до 21/23 ден. Инсеминацијата се прави непосредно пред да настане овулација или кога одма настанала. Оплодувањето настанува во рок од 12 саати од овулација. Ако се фатило ќе има резултати на 14/15 ден.
Ова не е баш точно за утрогестанот. Минатиот месец имав неуспешна инс. Па и дури кога сеуште примав утрогестан ми проби циклусот..така да..
Pa moze kaj sekoj razlicno, jas do sega ne sum dobivala koga primam dabroston, utrogestan, prolutex...otkako ke prekinam za 2- 3 dena dobivam ciklus