Здраво членки, на 28ми правев за првпат инсеминација на ГАК и денес ми е 9та ден , имам јаки болки во пределот кај матката и јајниците, претходно не сум имала вакви болки ни при менструација, и ми се гади, малку градите ме затегаат, дали некоја имала слични симптоми и дали се знак на бременост или менструација? Инаку 3години неможев да останам бремена проблем ми се полицистичните јајници и некое мало нарушување имаме на подвижноста на сперматозоидите.. Поздрав и чекам одговор
Zdravo clenki. ke pravam inseminacija vo New Born. Dali ima nekoja sto ima uspesna inseminacija od Dr Tatjana Gurzhanova. Trajkovski gledam nekako go falat povekr no sakam mislenjr za doktorkata.
Jas sakav denes da zakazam insrmenacija ama doktorkata koga me pregleda matkata mi bese svrtena sto dosega ne se slucilo neznam sto e problemot sea dali e mozno da sum ostanala bremena meguvreme?
Јас имам две инсеменации досега без никаква терапија, а после инсеменацијата немав баш никакви болки, а што де однесува до успешност, секаде кај што прочитав доста мала веројатност за успех има, иако зависи се од околностите и причините веројатно.
Prvata inseminacija 5 klimofen i super mi reagira. No ne uspesno. Sega vtora inseminacija stimulirana so Gonal F Inekciji 4. pa da vidime dali ke imam srekaa
Devojki zdravo Me Interesira kakva e procedurata za inseminacija na Gak? Shto dokumenti se potrebni? Kolku chini? Kakvi se doktorite za sorabotka? Fala odnapred
Supet se doktorite na Gak, a za dokumenti se sto imas praveno ispituvanja do sega, proodnost na kanali, spermogram i itn
najverojatno da, bidejki jas koga prvpat otidov upat mi dade maticniot ginekolog i me nasoci kogo da baram tamu
Имам пријатели кои се обидуваат за бебе но без успех, а се е во ред со двајцата. Имаше само една биохемиска бременост пред една година. И предложиле инсеминации и сака да почне со процедурата на ГАК ама не е од Скопје. Доколку може некоја од вас да ми ја објасни целата процедура. Колку пати треба да доаѓа во Скопје? Сакам да и помогнам ама не сум упатена воопшто. Ќе престојува кај мене доколку е потребно, тоа не е проблем, само не знае дали воопшто ќе се исплати да доаѓа до тука или да оди приватно во Плодност, во нејзиниот град.
Na gak okolu 900 den e inseminacijata a vo plodnost ispod 10000 ne veruvam oti e a za doaganjeto okolu 2.3 pati ke doaga
Здраво на сите, овој месец стимулација со Кломифен 5 дена по едно апче, денес 11 ден од циклус бев на контрола и ми рекоа два фоликули од 15мм во едниот јајник и уште еден фоликул од 15 во другиот, ендометриум 9 мм. Ми закажаа прва инсеминација за во понеделник а во сабота во 21:00 да се боцнам со стоп инекција. Нема да е многу голем период меѓу стоп инекцијата и инсеминацијата, вака што читав обично сите ден пред инсеминација се боцкаат ? Освен ова пијам само фолна , па ке видиме во понеделник после инсеминација што ќе ми препишат. Ве молам за искуства , инаку прва ни е , резултатите се во ред и кај двајцата но еве веке 2 години нема ништо, минатиот месец пиев само кломифен и се обидовме со темприани односи но немавме среќа. Со среќа и со лесно на сите и ви посакувам 2 црвени линии што побрзо
Jas vcera ja primiv inekcijata a deneska vo 14 casot ja pravev inseminacijata ama folekulot mi bese 22.3 mm endometrium 8 ti posakuvam sreka ❤️