Devojki kako sto kazav pogore denes pravev inseminacija ama imam kafeav iscedok mozno e da e od inseminacijata nekoj so slicno iskustvo
Fala mnogu srekno i na tebe daj boze za 2 nedeli dvete da se pofalime so pozitivni testovi❤❤❤ sto ti dadoa da primas posle inseminacijata ?
Denes mi e 15 den od inseminacija. Simptomi samo peckanje jajnici pred dva dena glavobolka imav mnogu.Polovinata pomalce i ne znam veke hahaha. 05.01 posledna menstruacija obicno dobivam na 28 den i mnogu retko porano ili podocna. Na 07.02 mi rekoa da napravam test preku krv. Premnogu dolgu 21 den ama toa e trpenie. So terapia po eden femibion. Utrogestan 200mg . Da se nadevam ke bide. So sreka na site daj Boze dve crti tuka
Помина инсеминацијата и кај мене, ми дадоа дабрастон 2 х 1 15 дена, 3 дена вибрамицин превентивно и имприл. Примерокот од мм беше 10 милиони , што не било страшно во смисла доволно е има успешни инсемимации и со 5 милиони ама можело да биде повеќе, барем така ни рекоа.Сега останува само да чекаме и да се надеваме на најдоброто. Со лесно на сите ❤
zdravo devojki da ve prasam.. aplicirav za vaucer za in vitro I sega cekam odgovor dali e mozno da baraat inseminacii pred invitro a vaucerot mi e za in vitro vi blagodaram odnapred
Zavisi koja e dijagnozata, dali ima maski ili zenski faktor za neplodnost, ako se raboti primer za zapuseni jajcevodi nema potreba za inseminacija, a dokolku e dijagnoza za koja postojat sansi i so inseminacija togas baraat 4 inseminacii napraveni preku eden mesec. Ova bi trebalo doktorot najdobro da ve upati.
maski sterilitet e problemot rekoa osven in vitro dr sansa nema pa sega se bunam I neznam maski sterilitet e problemot oligoasthenoteratozoospermia I sega se bunam I neznam
Jas imam kafeav iscedok za vreme na ovulacija, doktorot mi vika deka e normalno za vreme na ovulacija da se pojavi toj iscedok, taka da ne se plasi ne e nisto strasno ako ti se site brisevi i analizi vo red. E sega koga pravev jas prva inseminacija imav vo nedela kafeav iscedok a mene inseminacijata mi bese zakazana za ponedelnik porucek i mislam deka ja promasivme ovulacijata zosto pred insiminacija ne pravevme eho i normalno zavrsi neuspeshno. Ne znam dali ja promasivme ili samo se tesham jas. Tebe ti posakuvam srekja i da se izraduvas sto pobrzo
Ako e toj kafeav iscedok predizvikan od ovulacija znaci sum go pogodila denot na insemenacija zatoa sto mi se pojavi sat vreme otkako ja napravivme insemenacijata. Jas pa si mislev deka mozno e da e od samata postapka radi katetarot daj boze da bilo ovulacija i da zavrsi so uspeh denes mi e 5 den od insemenacijata nemam nekoe custvo ni za dobivanje ni za mozna bremenost.. Kakov i da e rezultatot nase e da se borime ti posakuvam sreka sto poskoro da se izraduvas i ti ❤️
Не е битно ние што мислиме, битно е комисијата што мисли Почекај го официјално одговорот, не се оптоварувај до тогаш со претпоставки.
I nie sme so maski sterilitet ne baraat inseminacii ama Im prativ I mislenje od doktorot kade pisuva deka ne moze po priroden pat I so inseminacija tuku mora in vitro
mene mi stigna odg od tamu ama mi paraa prolaktin bidejki mi bese pokacen go namaliv I im prativ vo ponedelnikot I sega cekam pozitiven odgovor se nadeevam brzo ke stigne ❤️
Da I jas isto mi vratija da go sredam prolaktinot a potoa samo za nego isprativ ama cekav mn bidejki Bese pocetok so kovid ako si od skopje da odis da prasas tamu licno
ne sum od skopje jas ke gi baram utre na telefon sega nema nisto precka se nadeevam do ponedelnik da stigne