Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Devojki kako sto kazav pogore denes pravev inseminacija ama imam kafeav iscedok mozno e da e od inseminacijata nekoj so slicno iskustvo

2. EA23

EA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    372
    So srekaaa

На Lucky1312 и blablaabla им се допаѓа ова.
  3. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Fala mnogu srekno i na tebe daj boze za 2 nedeli dvete da se pofalime so pozitivni testovi❤❤❤ sto ti dadoa da primas posle inseminacijata ?

На Bebe 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Fala mnoguuuu, kaj site da se vraka samo sreka i pozitvni vesti ❤❤❤

На EA23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EA23

EA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    372
    Denes mi e 15 den od inseminacija. Simptomi samo peckanje jajnici pred dva dena glavobolka imav mnogu.Polovinata pomalce i ne znam veke hahaha. 05.01 posledna menstruacija obicno dobivam na 28 den i mnogu retko porano ili podocna. Na 07.02 mi rekoa da napravam test preku krv. Premnogu dolgu 21 den ama toa e trpenie. So terapia po eden femibion. Utrogestan 200mg . Da se nadevam ke bide. So sreka na site daj Boze dve crti tuka :l::l::l::l::l:

На TravellerS, curlyhair и Bebe 91 им се допаѓа ова.
  6. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Dabraston 2x1 aspirin od 100 1 na den i femibion 1na den i fala ti mnogu daj boze ❤️

7. rollbon

rollbon Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    27
    kako se vikaat apcinjata za rast na folikuli

8. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Помина инсеминацијата и кај мене, ми дадоа дабрастон 2 х 1 15 дена, 3 дена вибрамицин превентивно и имприл. Примерокот од мм беше 10 милиони , што не било страшно во смисла доволно е има успешни инсемимации и со 5 милиони ама можело да биде повеќе, барем така ни рекоа.Сега останува само да чекаме и да се надеваме на најдоброто. Со лесно на сите ❤

На Bebe 91, BayernKa и H.VAGA им се допаѓа ова.
  9. Meryem27

Meryem27 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    zdravo devojki da ve prasam.. aplicirav za vaucer za in vitro I sega cekam odgovor dali e mozno da baraat inseminacii pred invitro a vaucerot mi e za in vitro vi blagodaram odnapred

10. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Zavisi koja e dijagnozata, dali ima maski ili zenski faktor za neplodnost, ako se raboti primer za zapuseni jajcevodi nema potreba za inseminacija, a dokolku e dijagnoza za koja postojat sansi i so inseminacija togas baraat 4 inseminacii napraveni preku eden mesec. Ova bi trebalo doktorot najdobro da ve upati.

11. Meryem27

Meryem27 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    maski sterilitet e problemot rekoa osven in vitro dr sansa nema pa sega se bunam I neznam
    maski sterilitet e problemot oligoasthenoteratozoospermia I sega se bunam I neznam

12. ВикторијаЈ

ВикторијаЈ Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Jas imam kafeav iscedok za vreme na ovulacija, doktorot mi vika deka e normalno za vreme na ovulacija da se pojavi toj iscedok, taka da ne se plasi ne e nisto strasno ako ti se site brisevi i analizi vo red. E sega koga pravev jas prva inseminacija imav vo nedela kafeav iscedok a mene inseminacijata mi bese zakazana za ponedelnik porucek i mislam deka ja promasivme ovulacijata zosto pred insiminacija ne pravevme eho i normalno zavrsi neuspeshno. Ne znam dali ja promasivme ili samo se tesham jas. Tebe ti posakuvam srekja i da se izraduvas sto pobrzo

На Bebe 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Meryem27

Meryem27 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4

14. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Ako e toj kafeav iscedok predizvikan od ovulacija znaci sum go pogodila denot na insemenacija zatoa sto mi se pojavi sat vreme otkako ja napravivme insemenacijata. Jas pa si mislev deka mozno e da e od samata postapka radi katetarot daj boze da bilo ovulacija i da zavrsi so uspeh denes mi e 5 den od insemenacijata nemam nekoe custvo ni za dobivanje ni za mozna bremenost.. Kakov i da e rezultatot nase e da se borime ti posakuvam sreka sto poskoro da se izraduvas i ti ❤️

На ВикторијаЈ и Meryem27 им се допаѓа ова.
  15. Kailani

Kailani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.142
    Не е битно ние што мислиме, битно е комисијата што мисли :)
    Почекај го официјално одговорот, не се оптоварувај до тогаш со претпоставки.

На Meryem27 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ВикторијаЈ

ВикторијаЈ Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Bas taka, sto e nase ke si dojde ❤️

17. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    134
    I nie sme so maski sterilitet ne baraat inseminacii ama Im prativ I mislenje od doktorot kade pisuva deka ne moze po priroden pat I so inseminacija tuku mora in vitro

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Meryem27

Meryem27 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    mene mi stigna odg od tamu ama mi paraa prolaktin bidejki mi bese pokacen go namaliv I im prativ vo ponedelnikot I sega cekam pozitiven odgovor se nadeevam brzo ke stigne ❤️

19. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    134
    Da I jas isto mi vratija da go sredam prolaktinot a potoa samo za nego isprativ ama cekav mn bidejki Bese pocetok so kovid ako si od skopje da odis da prasas tamu licno

20. Meryem27

Meryem27 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    ne sum od skopje jas ke gi baram utre na telefon sega nema nisto precka se nadeevam do ponedelnik da stigne