Девојки колку кошта комплет процесот за инсеминација во приватните клиники? И дали откако ќе ја направите користите боледување или може слободно да се функционира?
Јас пред една недела направив инсеминација во Систина 12 500 фати постапката и 2000 стоп инекција. Иначе користам боледување не заради тоа што не можеш да финкционираш нормално заради Ковидот сепак работата ми е во контакт со странки.
Постапката е 5 мин работа, малце одмор по самата постапка, околу 15-20мин и потоа стануваш и се враќаш на нормално функционирање, ни лежење, ни мирување, ни боледување
@anas во ремедика е 12000, без терапии, а постапката е едноставна, слично како пап, лежиш малку во ординацијата, и после си функционираш најнормално. Како и секој нормален ден, и секој следен понатака. Повеќе после психички е замарање дали ќе биде или не, посебно ако е ти е прва инсеменација.
Zdravo dali nekoja zenicka pravese insemenacija vo brzo vreme,kako odi postapkata I posle normalno lisi funkcionirate se pie li nekoja terapija posle insemenacija I posle kolky dena od menz se pravi insemenacija.pozdrav
Zdravo devojki denes mi e 12 den od inseminacija do vcera imav bolki vo polovinata jajnicite dolniot del na stomakot i gradite deneska nemam nisto i gradite prestanaa da me bolat se razocarav vo cetvrtok treba da pravam test preku krv no ova sto mi se izgubija site simptomi malku me zbuni i razocara.
Здраво девојчиња, сакам следниот месец да почнеме со инсеминација, па би ве замолила за искуства - се мислам меѓу плодност битола и ремедика димитров. Дали се оди повеќекратно или еднаш за процедурата ( бидејки е со пратење фоликули) и што се е потребно од испитувања? (имаме хормони,пап, брисеви седиментација,хсг,спермограм ) Фала ви однапред
Здраво жени, ме интересира некој што пиел Летразол, во која аптека ги најдовте, денес проверив во многу во Скопје ама не ги најдов.
Здраво на сите, денес ми е 11 ти ден од инсеминација и според календар би требало денес да добијам. Генерално секогаш ми е точна менстурацијата и не ми касни или подранува. Чуствувам болки во јајниците како да ќе добијам , а немам уште добиено. Дали може да се пролонгира и да не добивам од Дабростонот што го пијам ? Не се осудувам да направам уште тест зошто знам дека ќе се разочарам а ми е рекоа најмалку на 15ти ден од инсеминација.
Јас во Дона Фарм (аптеката во Систина) ги најдов, а ми се чини дека ги има и во некоја аптека во Капитол, мислам Ани Фарм, ама не сум баш сигурна.
Kaj dr.Popovikj vo Sistina , ama eve denes cel den imam bolki kako za dobivanje i se mislam dali da gi prekinam apcinjata za da dobijam , zosto se mislam deka od progesteronot ne dobivam