Zdravo Sakam da prasam Dali nekoj ima praveno inseminacija kaj Dr Madzunkov? Kaj mazot mi imame oligoasthenozoospermia i vo remedika ni kazaa inseminacija. Ima nekoj vakvo iskustvo? Se mislam vo mart da napravam prva inseminacija. Btw imame po 26 godini
Здраво феминки, денес на 10ти ден од циклус бев на следенње на јајната клетка. Докторката ми препиша Естрофем да пијам 3 пати на ден. Го читам дома упатството и ме фати страв од тоа што прочитав. По пакувањето ми изгледа дека по едно на ден треба да се пие, пакувањето има означено денови до секое апче. Ме интересира дали некоја од вас пиела Естрофем и по колку на ден, исто заборавив да ја прашам докторката до кога треба да се пијат овие апчиња. Ако има некоја искуство, ве молам споделете.
Se pijat duso I ja sum gi piela po 2 sabajle 2 vecer mi se vrtese od niv ali sepak konstatiraj se pak.so.sestrata na doktorkata tie zapisuvaat.pozdrav
@DakaBaby @nikja , фала ви многу за одговорот. Мене ми препишаа 3х1 на ден, а до кога ќе пијам не знам, во Понеделник идам пак на следење, па ќе прашам. Пуштам среќа на сите во мисијата за бебенце
Insemenacija 3den nikakvo cuvstvo samo blagi bolki.vo.dolen.del.od stomakot.Dali nekoja.feminka.imala uspesnost so 15 milioni spermatozoidi.Posle kolku dena da napravam.test.Ve guskam
Kaj koj doktor pravese insemenacija,ti pisuva sigurno vi izvestajot koga sija napravila insemenacijata obicno posle 15 dena od insemenacija,mene mi pisaa posle 16 dena beta hcg kontrolno.Dali ti prepisaa nesto terapija posle insemenacijata
И јас правев инсеминација прва на 17ти месецов во Плодност па денеска ми е 6та ден. Чуствувам болка во градите ама тоа ми е сигурно од вагиналниот гел. Се обидувам колку што можам да не мислам и да не се оптеретувам со тоа, ама некогаш појако е од мене. Дај Боже сите да се израдуваме и да не треба да дојдеме до ин витро
Здраво на сите , во Октомври имав упат за на гак за инсеминација , на упатот пишува доле др Тофоски, а мене ме прими една сестра, ми рече да проверам хормони и да одам со истиот упат на 10 ден од менструација да видат до каде се фоликулите. Ми открија полип и пролонгирав до сега. Прашањето ми е дали со истиот упат можам да одам сега на 10 ден од менструација и да продолжиме со инсеминација или треба нов упат и дали можеби знае некоја сега во понеделник Тофоски која смена е? Поздрав
zdravo devojki sakam da prasam dali posle inseminacija mora da se odi da se proveri beta ili toa e samo da se potvrdi bremenosta.
Zdravo dali znaete kade mozam da najdam sprej Lenzetto ? Mi go prepisa doktorot a go nema vo aptekata vo Sistina.
Zdravo pravev vo sistina dr Lazarevski,terapija femibion I aspirin.Vaginalno utrogestan 2x200mg.test za 14dena mi pisuva,no nekoi pravat na 10ti den I dobivaat rezultat,ke pocekam.jas 14ti