Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Не сеуште ми е рано некако :?:Матичен гинеколог вика да правам барем на 15ден а Таше напиша на 12та ден.
    Па ќе почекам уште некоја ден за посигурно да биде

На DakaBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.568
    Допаѓања:
    2.525
    Super daj boze so pozitiven rezultat.Jas pravev kaj Ivanovski isto vo sistina i mojata vtora insemenacija e pak neuspesna

3. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    212
    Dali pravese test kako.bidna jas kupiv test mi e strav za,proverka utre 14 den

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  4. belich03

belich03 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите ,правев прва инсеминација , без никаква терапија , бев на преглед и ми казаа дека фоликулот ми е 20мм и можеме истиот ден да правиме. Не примив ни стоп инекција ниту ми препишаа нешто за деновиве .. Дали така треба или гледале да ми помине редот?

5. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    212
    Pravev test 14ti den denes negativen ispadna od inseminacija,dali treba da pocekam uste nekoj den ili sigurno ima rezultat na 14ti den

6. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    212
    Mozebi taka treba ovulacijata veke ti e pocnata sigurno,nese sekiraj doktorite znaat no hormonite se tie sto treba dase uskladat zada bidne rabotata

На belich03 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pussydolls

pussydolls Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    pravev 4 inseminacija denes mi e 8 den, nekako osekam ko blagi grcevi vo stomak i polovinata, i nogu sum ko pospana i izmorena.... nekoa so iskustvo

8. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    212
    I jas osekjav taka bas 9,10ti den mozebi I od vremevo taka pritisokot paga.Nema pravila vo ova navistina mene 16ti den deneska mali bolki nisko dole.15milioni vo 3ml.imav materijal I stvarno.neznam zosto.negativen pak.Cekam test beta vo pon

На pussydolls му/ѝ се допаѓа ова.
  9. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    201
    Zenski hello
    Vaka pravev inseminacija na 16
    Stavav progesteron i dva dena od koga gi prekinav dobiv toa bea dva dena od denta koga trebase,megjutoa mi traese samo eden den i posle nisto … imate iskustva

10. rebi2015

rebi2015 Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    zdravo na site
    pravel li nekoj inseminacija vo remedika kaj dr dimitrov ima li nekoj iskustvo i znae li kolku cini inseminacija tamu i dali se naplaka za foliklmtrja ili samo insmnacijata. pozdrav

11. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.568
    Допаѓања:
    2.525
    Zdravo.I mene sega posle vtorata insemenacija primav krinone gel i koga go prekinav posle 2 dena dobiv i mi traese samo 2 dena dobienoto.Betahcg go pravev ba 16 den od insemenacija i bese nevativno

12. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    212
    So uspesna insemenacija kolku dolgo stavavte utrogestan

13. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Zdravo , vtora inseminacija 11ti den , mi prepisaa premnogu raboti za pienje, Estrofem , Lenzetto, krinone gel , vitamin D i E , aspirin, premama forte, ovunorum , plus na ova pijam i eutiroks i se osekam deka ke eksplodiram od site hormoni sto gi primam . Denes mi e den za dobivanje i imam i blagi bolki kako za dobivanje,ispitav preku krv BHCG , nema nisto, pomalku od 2 , a doktorot mi rece da primam terapija do 15ti den, dali ima smilsla da prodolzuvam ili da prekinam ? ako na 11ti den od inseminacija imam pomalku od 2 , ne mi se veruva deka ke napravi nekakva razlika da pijam do 15ti den. Nekoj slicno iskustvo ?

14. belich03

belich03 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Здраво , за тие сто сте правеле инсеминација на гак после колку време бевте за отпусната листа ? Јас треба во понеделник бидејки ми рекоа за две недели да одам но имам обврски па дали за каснење од неколку дена следува некоја казна?

15. pussydolls

pussydolls Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    pravev 4 inseminacija, na 14 den imase dve crtki a na 15 den samo edna, ke pocekam ke pravam uste preku krv bhcg i ke vidam, aako ne ke se spremam za besplatno invitro, dali znaete koi dokumenti trebaat da si spremam...

16. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.663
    Денот на инсеминација беше ден на овулација или не? Ако била подоцна, веројатно е рано. Една членка овде паметам дека имаше многу ниско bHcg 12 дпо, колку точно не ми текнува, ама едноцифрена беше вредноста, значи само што се случила имплантацијата.
    Мислам да почекаш барем уште ден-два.

На pussydolls му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pussydolls

pussydolls Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    ovulacijata bese posle inseminacija drugata den, a ne mi e jasno kako ednas ima dve crtki a denes nema nezz kako moze, ke pocekam us dva dena i ke pravam preku krv... pa so gospod napred inace mnogu polovinata me bole i gradite

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    212
    Mozebi vtoriot test bilI neispraven proverisi beta preku krv

19. pussydolls

pussydolls Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    Denes pravev preku krv i mi ispadna 0.6...doktorkata mi rece za 4 dena pak da napravam.... so prethodnite tri inseminaciii se bese pomalo od 0.5, a sega e samo 0.6 i nezz so znaci nekoa so slicno iskustvo....ima li nadez

20. belich03

belich03 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Здраво членки , прва инсеминација на гак неуспешна. За ваучер за инвитро треба 4 преку еден месец. Мене испитувањата на хормони , брисеви , пап ми беа во Октомври што значи сега поминува 6 месеци, за втора инсеминација дали треба повторно да приложам се од почеток не постари од 6 месеци или си продолжува постапката? Поздрав