@manako многу би сакала да е така, посебно многу би сакала да биде така и кај тебе. Сепак hsg is an X-ray test that looks at the inside of the uterus and fallopian tubes and the area around them. It often is done for women who are having a hard time becoming pregnant Тие само гледаат дали си во ред. Сепак за време на самиот процес ја размрдуваат матката, и ако има мали запушувања, се отвараат. Сепак, ако има запушувања, тие се решаваат на хистероскопски начин и лапоскопија. Ова е веке со целосна анестезија, лесна операција. Сепак @manako ти ја посакувам цела среќа на Hsg. доколку каналите и матката се во уредна форма, би било одлично неколку месеци по зафатот да не израдуваш нас а и најмногу самата себе
Jas imav problemi so miomi,dva pati bev na operacija da gi otstranat.Brisevi ,hormoni mi se vo red kanalite mi bea proodni.Ovoj mesec ke pravam prva inseminacija bidejki kaj mazot mi problem se slaba podviznost na spermatozoidite i pokraj terapija sto prima 2 godini,taka da prirodno zabremenuvanje tesko, si imame i godini i rizik kaj mene da se stvorat miomi.
кај мене е проблемо мало стеснувајне на каналот парев и хазге и инсеминација и не останав бремена денс пак ми дојде срвената вештерка
@manako јас сакам да правам инсеминации. Од кога сфатив дека не се болни, не ми пречи. Ќе одам до крај, со 4 или 5. Морам.да пробам пред да одам инвитро. инаку имам 2 неуспешни.
Дали може да ми кажете каква терапија прима бидејќи и кај нас е тоа е проблемот сопругот пиеше сексовит 2 месеци
Dve godini pie so mali prekini spermotrend,cink,selen,femibion,bkompleks,vitamin c,oligosal,magnezium,pie jabolkov ocet,med so jatkasti plodovi a rezultatite slicni,ima podobruvanje vo kolicinata ama dzabe koga golem del se vo mesto,so nepravilen oblik i slaba podviznost.
Дали има некој искуство со Newborn clinic турска болница во кисела вода? Мојот матичен гинеколог (Ложановски) ми кажа дека таму е најдобро да ја направам инсеминацијата бидејќи сите што биле таму биле успешно направени.   
Denes bev na folikulometrija,imam 2 folikula po 11mm i treba da pijam estrofem do cetvrtok i pak na merenje.
Кај Таше? примаше терапија пред инсеминацијата? кломифен не ти препиша? Ајде само позитивно,се ќе си дојде на свое место...мораш позитивно,па дај Боже да не израдуваш сите
Piev klomifen od tretiot do sedmiot den,kaj tase ke odam vo petok,istovremeno me sledi i maticnata.Fala i kaj tebe pobrzo