Здраво на сите. Јас имам направено 3 инсеминации и планирам да поднесам документи за ваучер, брисевите, пап и др испитувања ми се од октомври. Дали важноста на документите е до март или ќе важат и април?
Здраво Сакам да прашам искуство на некоја од вас со полуцистични јајници и успешна инсеминација или директно да одам на ин витро?
Не важи за инсеминациите. Јас конкретно поднесов со две инсеминации, едната од август 2020 година, а другата од јули 2021 година и ми одобрија. Ова е моето искуство.
Zdravo feminki, jas ke pravam vtora inseminacija, no tuka kaj nas nema reagensi za soprugot za hiv, sida i hepatit, dali mislite deka moze da se ispita vo Skopje vo Gak pred da se napravi inseminacijata
Hiv I hepatit so soprugot ispitavme vo zdravstven dom Zeleznicar(kaj policijata Beko) Samo so licna karta, ne ti treba upat, a rezultatot go dobivme istiot den I nema guzvi. Za dvajcata plativme 600 denari.
Благодарам на одговорот. Јас имам 3 инсеминации, уште хепатит немам за мене испитано и сакам да си пробам среќата, може само со 3 инсеминации ќе ми одобрат ваучер, за да не ја испуштам и важноста на брисевите, инаку на почеток на октомври се земени.
Јас конкретно сум со полицистични и нередовен циклус. Пред година дена останав природно бремена, но немаше срцева акција. Сега моментално се спремам за прва инсеминацијата, така ми предложи докторот
Devojki jas pravev inseminacija, I pishese deka po obrabotkata na semenata technost se izdvoeni 18x10na 6 (mala 6 gore desno nad 10) nemam takva opcija da ja napisham pravilno. Dali ima nekoja shto si razbirira okoku technosta dali e bila dovolno
Zdravo feminki, Po 2godini obid prirodno da zabremenam no neuspesno, pravevme prva inseminacija na 11mart vo Sistina kaj doktor Slobodan Lazarevski,pa vaka sakav da ve prasam malce imavme problem so spermogramot,obraboteni se 4milioni samo sperma od maz mi doktorot rece bidejki nema nikakov.problem kaj mene ima sansi da bidne, Stimulirana so stop inekcija ovirtele, i klomifen piev 2 folikuli na desen jajnik i imav endometrium 8.5 Za 2dena treba da pravam test nemozam da izdrzam mi e strav da ne se razocaram pak jas nemam nikakvi simptomi niso stavam vaginalno utrogestan navecer i nasabajle i pijam samo femibion nasabajle . sakav da ve prasam nekoja iskustvo so 4mil. Obraboteni uspesen rezultat da imal?
Posle 7 neuspesni in vitra borba 8god za bebence,mojata prva insemenacija bidna uspesna.Prvo se razocarav na 14ti den napraven test sure chek pokaza negativno,na 20 ti den.pak.sure chek pokaza bleda linija bolki kako za dobivanje menzins,bolki bo gradite I kicmata.Na 21vi den pravev beta izleze 1736 ja I ponatamu vo neveruvanje kako sto ova dali mene mise slucuva.Bog e golem veruvajte mu cuda se slucuvaat koga on ke ni odredi.Ve guskam site I so verba deka eden den site ke drzime bebinja.Inaku insemenacijata ja pravev vo sistina kaj Dr.Slobodan Lazarevaki
Zdravo devojki deneska bidna i mojata vtora inseminacija ovaj pat malo podobruvanje vo materijal minatiot ni bes 5 milioni Sega 8 milioni nekoja da imala uspesna inseminacija so 8 milioni ima li. Se nadevam ovaa ke e uspesna ako ne se spremame za invitro.
@Bebe 91 Zdravo mene prvata inseminacija mi bese so 4 milioni odvoeni za zal neuspesna..sea se spremame za vtora pa ke vidime kako ke bide kade ja pravis ?