Најискрено сум задоволно и од докторот и од персоналот. Државно како државно се случувало некогаш да има повеќе жени, па да треба малку да почекаш ама ништо страшно. Кај докторот одам од минатата година бидејќи еднаш останав природно но немаше срцева акција, па после правев хистероскопија исто кај него, и сега овие месеци следевме фоликули бидејќи бев со стимулација (прво со кломифен немаше ништо, па со летразол исто немаше ништо, па сега ми дадоа инекции Гонал и имаше три-четири поголеми фоликули). Инаку сум со полицистични јајници и доста нередовен циклус па затоа малку ми е проблем со плодните денови. На крај секој со различно искуство, ама јас воглавно сум задоволна од докторот.
Сепак се решив и направив во Њу Борн и сега останува да чекаме и да се молиме на Господ да биде успешна
zdravo devojku sakam da prasam od koj den posle ciklusot treba da bidam vo skopje za prv pregled za insemenacija bidejki ne sum vo. mk
Pisuvam za nadez i motivacija i verba... posle 2 neuspesni inseminacii, resivme da pauzirame eden mesec da odime na odmor i koga ke se vratime da napravime treta.Minatata nedela, otidovme na konsultacija kaj doktorot za da zakazeme i me prasa koga ocekuvam da dobijam , mu kazav 8 Maj i mi rece pa dobro ne e iskluceno i da ne dobies nikogas nemoj da prestanes da se nadevas i na priroden ciklus, se nasmeav samo sarkasticno i ne se ni ponadevav.. i eve me denes... ne mozam seuste da poveruvam posle 1000 napraveni testovi , razocaruvanja , solzi ,napraviv test i se pojavi ova. Premnogu e rano ne znaeme sto ke bide, moze ke e biohemiska, nema da raste beta , srceva akcija i ne znam sto se ne ama nadez ima , II crtki ima. Vi posakuvam na site sreka i veruvajte vo cuda...
Се зависи каде ќе ја правиш.Јас бев пред 1 месец на консултација и овој месец бев 2 пати на преглед па потоа на инсеменација