Zenicki moi bidna i mojata 3 inseminacija deneska ) da se nadevame na pozitivni rezultati za 2nedeli ^^ Koj odbrojuva zaedno so mene od deneska ^^? Imajte ubav den milicki
Јас ќе правам наредна недела денес бев на контрола и здравје боже ќе почнам да бројам и јас наредна недела *
@aci aci sistina mila kaj Slobodan Lazarevski @Katence_bebence nie dvete sme si tuka so ovulaciite so denovite
@Wannabemomm jas vtorava ja pravev vo GAK i najiskreno neznam so kolku koncentracija bevme zosto ne go vidov spermogramot, bidejki mislev deka ke mi go dadat ustvari so otpusnata lista ke mi go daele. Prezadovolna od personalot od sestrite i doktorkata koja ne nauciv kako se vika..ama ako dade Bog da e uspesna ke ja najdam i ke ja castam bev stimulirana so Letrazol od 3ti do 7mi den od MC, na 12ti den primiv stop injekcija Ovitrele, a na 14ti me napravija inseminacija i Doktorkata rece "sigurna sum deka ima nastanato ovulacija", polezav 20tina min i sega se molam da se vrodi plod i Bog da me blagoslovi i mene i site Vie koi cekate
Zdravo, jas vo momentov pijam letrazol i vtornik ke mi e 9ti den od ciklus pa sum na kontrola. Petok ke mi e 12ti den pa se sekiram deka e mozno ovulacijata da mi padne za vikend i da ne mi pravat inseminacija, daj boze da mi podrani.Kolku folikuli imase od letrazolot i na koja golemina ti stavija stop inekcija?
Jas bev na 10ti den od ciklus na folikulometrija i imav eden folikul od 18 mm i eden od 15 mm. Injekcijata ja primiv na 12ti den od MC, toa se padna vo sabota i nemavme sansi da gi premerive folikulite, no za dva dena sigurno uste porasnale, znaci jas na 14ti den od MC sum ja pravela inseminacijata. Neznam kolku pomognav so odgovorov, no toa e se sto znam imozam da kazam. Kade ke ja pravis ti? @Minnna
Vo sistina. Pa na 18mm golemina na folikul znam deka se stava stop inekcija, se nadevam ke mi podrani ovulacija od letrazolot. Obicno mi e na 13ti den od ciklus koga ne pijam apcinja. Ako si primila na 12ti den stop inekcija nemas gajle taman si e i na 14ti den inseminacijata mislam, pukaat neli za 24h folikulite od inekcija i nareden den ste go fatile taman. Daj boze da e uspesna. Moevo ke bide ili na 12ti den ako se pogodi petok ili doma ke si go pravime♀️
Да, јас правев прва пред повеќе од две недели и успешна е (со тест преку крв проверено) сега здравје ќе чекаме да го слушнеме срцето и се да биде добро. Посакувам среќа на сите