@aci aci daj boze mila so dusa cekam veruvaj i za mene i za site vas tuka sto ste so istata zelba ❤️ da uspeeme site i da imame polni race bebusi ❤️
Feminki denev bev na folikometrija i imam eden vodecki 23 mm, a drugiot e mal 12mm i uste mnogu drugi pomali, a endometriumot e 12.8 mm.... treba utre da se bocnam i sreda da pravam insemenacija, pa mie strav da ne pukne vo meguvreme..... inace ovaj pat mie mnogu docna ovulacijata, treba naredna nedela da dobijam ...
Zdravo, ne se grizi pukaat 24h do 36h posle inekcija, a i da pukne dodeka dopatuva jajce kletkata i treba vreme taka da taman si. A koj den od ciklus ti e docnava ovulacija? I jas imav na 11ti den od ciklus 13mm folikul pa fati vikend i praznikov i mi kazaa tek cetvrtok kontrola, sekogas imam 13ti ili 14ti den ovulacii, ama od klomifen cista imav minatiot mesec pa mi docnese mn prv pat vo zivot i sega si se tesam deka moze poradi toa mi docni ovoj ciklus ovulacija.
Pa taka i mojot dr mi kaza deka e mozno ovulacijata ovoj mesec da mi e pokasno, ke vidime.. nekoi zeni pred ciklus zabremenuvaat. Fala ti na info❤️
A ke pravis i ti insemenacija ? Jas utre odam na vtora insemenacija, a na prvata bev so pomali folekuli negde 18 mm mi bea, sega poveke se nadevam i daj boze sega da bide uspesna
Pa trebase da pravam petokot ama mi otkaza dr, mal bese folikulot. Ne mi se veruva mesecov da go fatam, kasno ke e veke. Zdravje boze nareden. Od 18mm do 24mm mislam e se ok za stop inekcija.
Здраво девојки дали кога правевте инсеминација мораше сите брисеви да се чисти? имам кандида а докторот вика да тераме напред прво на хсг и после ова.
Izvini koj doktor ti dava vakvo mislenje? Prvo da si ja iscistis kandidata, pa potoa da pravis hsg i inseminacija. Preporaclivo e pred hsg da imas cisti brisevi, isto i pred inseminacija, za tvoe dobro. I so sreka
Прво нека се исчисти кандидата, па после хсг. Кандидата е досадна и станува уште подосадна ако не се лекува. Зошто би ја игнорирале? За твое добро е да се чисти брисевите, да не испадне само за да се брои дека си правела инсеминација и да си ги фрлиш парите.
ми препиша лекови и рече да видиме како ќе е со овие, ама кога го прашав дали овие резултати се лоши за хсг ми рече не. ќе видиме како ќе е, може мисли ќе се исчистам па со нови микробиолошки ќе е ок.
Здраво, имав поднесено документи за ин витро но ме вратија за уште една инсеминација, па сакам да ја правам во државна и ме интересира искуство и како оди процедурата? Упатот кога ми го даваат и мерење на фоликули каде правам дали во државма или кај матичниот?
Folikulometrija kaj maticniot i toj ke ti kazi ako primas stop inekcija koga da ja primis..vo gak odis spremna na denot na iui so vekje nastanata ovulacija. Jas prezadovolna od tamu. Srkejno
Zdravo utre imam termin prv za insemenacija sto davat za stimulacija i kolku pari izleguva odprilika vo sistina.
@aci aci uste nemam praveno test ke pravam utre nejkev da pravam strav mi e nesakam da se razocaram... spored nego na 27mi trebase da dobijam a spored mojot kalendar vcera trebase ama use nema ...ako ne mi dojde do vecer ma da mislam deka mi dojde ke pravam preku krv utre...