Еве една мотивирачка приказна за сите жени што го минат патот за инсеминација Јас се лекувам во Плодност. Пцос синдром хиперинсулинемија, машки фактор имавме нарушена морфологија но само од себе се среди не беше страшно бидејќи концентрацијата беше одлична!! Прва инсеминација правев Март. Бев многу напната додека чекав да дојде Таше прв пат а се се заврши толку брзо и безболно, потоа одмарав дома 2 недели, и колку и да не сакаш мислите ти одат само на тоа, а колку повеќе се оптеретуваш полошо психата е најважна во се. Неуспешна добив на 29 ден чекавме еден месец пауза од циклус и одиме понатаму. Во меѓувреме бевме на мал одмор кога почнав да примам терапија за инсеминација втора примав кломифен 3х1 5 дена а 3 дена бемфола инекции. Едноставно со самиот одмор бев опуштена доаѓав се буцкав во 20ч и излевавме шетавме не мислевме. Пешачењето ме опушташе. Имав мали вртоглавици и брзи отчукувања на срцето ама знаев дека е од терапијата. Втората инсеминација беше на 1 Мај 2 фоликули на десниот јајник. Одлучив да одам на работа до тестот се пазев и не крева тешко. Тестот го направив на 13 Мај негативен да бидам сигурна и преку крв бета хцг беше 11 матичниот гинеколог ми вика негативна е. А на самата инсеминација Таше вика уште оваа и одиме на инвитро хиперстимулација правиме опасно е за тебе. Како сите да знаеа дека нема да биде. Јас потоа не се пазев воопшто работев тешка физичка работа бев многу емоционална за неуспехот и почнав да размислувам за инвитро. Ми закасни 3 дена Менструацијата за на 19 Мај да направам тест шур чек доцна навечер и видов дека е позитивен. Утредента веднаш и бхцг беше 567. Јас сум бремена. А на 30 Мај слушнавме и почетна срцева акција ембриончето е 6 недели. Сега се молиме на Бога се да биде добро правилно да се развива, да не радува бидејќи сите не врати во живот после 2 блиски смртни случаеви. Мислам дека најмногу ми помогна опуштеноста не мислев воопшто тие 2 недели препуштиме со мм на Господ само велевме со Господ напред како треба да биде ќе биде. И така било жени лавици сите ние кои се бориме со овие потешкотии за бебенце да знаете дека одморот значи многу исто и мислите. Напнатоста ништо не помага. Знам стресно е ама пробајте опуштете се кај мене тој начин успеа. Ќе ја цитирам и една нутриционистка бидејќи бев и со зголемена телесна тежина која многу ме советуваше психички да станам поцврста вака ни велеше " деца водете љубов во кола во планина одете шетајте опуштете се ама разберете ме водете љубов уживајте а не правете бебе немислете го тоа така не се зачнува".
Честитки мила, и јас правев втора инсеменација еве веќе денес ми е 8ми ден, требаше на 31 да добијам, јас ги прекинав прогестанот поради алергија па мислев дека ќе ми дојде, па да се надевам дека се фатило нешто, иначе немам некакви симптоми osven bolni gradi i omalaksanost.....imase li ti nekakvi simptomi
Рано е за симптоми јас имав болни гради и емоционална бев многу болки како за добивање. Симптомите се слични со пмс.
Девојки денес ми е 10 ден после инсеменација а веќе два дена осеќам менструални болки како за добивање кои за некое време прикинуваат и повторно се јавуваат, градите ми се огромни направени, а првата инсеменација немав воопшто никакви симптоми.... иначе ми доцни 4 дена, а и прогестанот го имам прекинато веќе 3 дена не го ставам, па мислев дека ќе добијам од како ќе го прекинам. Дали некоја имала вакви менструални болки а сепак добила позитивен тест..... Паметот ми е само таму, а и на секој 2 мин трчам во тоалет
Daj boze mila ama neznamnni jas sto da ocekuvam, ovie menstrualni bolki me teraat da trckammvo toalet da vidam da ne mi dojde
Женички да споделам и јас нешто Правев прва инсеминација на 20 мај.Тестот го правев на точно 15 ти ден од процесот и ми покажа негативен.После некои саати дојде вештерката но само со слаб кафеав исцедок ,втор ден само 2 капки.Секогаш сум имала болни менструации сега не е така.Планирам да проверам преку крв,па ќе ви пишам.Мислам дека е неуспешна инсеминацијата ама некако исцедоков и прекинот ми даваат надеж.Прв пат вака телово да ми реагира
Pri konsultacija spodeleno e deka nema potreba ni krv da proveruvam bidejki treti den od vesterkata mene normalno pocna da mi se odnesuva .Poveke sreka drugiot mesec.
Девојки, ве молам за мислење. Денес ми е 12ти ден од инсеминација, дали доколку направам тест преку крв ке покаже? Прашувам од причина што идам утре на пат па нема да можам да направам до сабота.
Освен кафеав исцедок што го имам од сам почеток друго ништо посебно. Некои благи грчеви. Се мислам дали да се проверам
Jas imam nasabjle nekoi kratki menstrualni bolki i mi pominuvaat..napravi ako sakas, ako ne mozes da cekas ti drzam sreka za dve crtki