Ајде ако не биде овој пат успешно следната кај Таше ќе ја правам...се сеќавам дека ми рече да одам на 3 ти ден од циклус ако се решам за инсеминација,што ќе ми прави тогаш?
Mene mi zakaza na 12 den od ciklus,a hsg,hormoni,brisevi i spermogrami imavme samo niv gi vide,mi rece na prvata inseminacija ke ti kazam dali si za ili direkno na in vitro,bidejki podviznosta e mnogu slaba na spermatozoidite.
Да,две имам правено инсеминации...значи 3400 за хормони на 3 ти ден од циклус па уште 2 пати на ехо па инсеминацијата? да се спремам Значи ехо на 3 ти ден не ми прави? дека овде ми правеа за да видат дали имам полицистични јајници
Здраво феминки. И јас треба да правама инсеминација, само уште хсг треба да направам. Каде имате правено инсеминации, некое искуство ваше? Јас ги правам испитувашата кај Органџиски во Штип. Дали некоја имала искуство со оваа поликлиника? поздрав
Здраво девојки, јас денес правев прва инсеминација. Докторот не ме виде на ехо пред да ја направи, а сега цело време осеќам болка во јајниците, како да не ми се пукнати јајцеклатките како да ми тежат,а примав pregnil stop во средата вечерта. Некој совет, искуство?
Тоа е нормално така да се осеќаш..уживај и за две недели да се пофалиш со две цртки,каде правеше инсеминација?
Веќе не осеќам никакви болки, правев во Ремедика, сега може да се надеваме само на најдоброто. Инаку мене не ми препишаа никаква терапија после инсеминацијата.
jas pravev pred osum dena i celo vreme imam kako blagi menstrualni bolki i bolni gradi . inaku prva insemenacija pravev na GAK
Mene pred inseminacijata Tase ne me ni vide na eho,za minuta zavrsi rabota i siguren deka ne fatilo mi ja zakaza narednata za april.I jas imam bolki i tezina vo jajnicite i kako ostra no kratka bolka vo matkata.
Zdravo devojki Mene me interesira na kratko da mi objasni nekoja od vas sto tocno treba da se napravi pred prva inseminacija i kako tece postapkata i normalno kade bi preporacale da ja napravam
имене не ме виде на ехо ко е правев инсеминацијата а како то дека сигурен дека не фатило јас во март ке ја правам треба кломифен да пијам сега ко ке ми дојди од 3 до 7 и после на 12 ден на ехо тебе ти рече да пијаш кломифен