Јас правев средата ме гледаа на ехо имаше фолекул на левиот не беше пукнат,два-три дена бев со болки во јајниците после тоа ми олеснија немав никаква болка. Затоа викаат да имаме односи наредните денови во случај да не пукне одма ама од инекцијата треба да пукната.
Ти посакувам успешна инсеминација мила и да си ги видиш II цртки ти стискам палци А во средата на денот на инсеминација имаше фолекул ? да секако имаме односи
Да имав на денот на инсиминацијата. Ти Благодарам и тебе исто така ти посакувам што побрзо да си ги видеш двете црти.
Zdravo denes vo 9 primiv stop inekcija, a mi zakaaza za utrr insemenacija neli e prerano na net pise 35 40 sata
Devojki bidna i mojata prva insemenacija sega cekame 2 nedeli rezultat, deneska imam bolki kako menstrualni i rozov iscedok kako so procitav normalno e
Ajde mila da se izraduvas za dve nedeli, i nemoj da mislis postojano na toa bidi malku ler so pametot....*
Ајде мила тука сме некаде јас во неделата правев ,па да си израдуваме и јас денес имам некак менструални минимални болки и чувствувам некоја нелагодност долу кај јајниците
Zdravo devojki ,dali ima nekoja vo iscekuvanje da pominat 15 dena do testt mene mi e 4 ti den posle inseminacija 4ta po red ... ovoj pat cuvstvuvam bodezi vo jajnicite i golemaaaa malaksanost ..kako se civstvuvate vie
Imaa da jas sum veke 7 den isto bev taka i jas na 4 den sega samo sum epten pospana sve me boli ama ke pomine samo da dobieme dobri vesti, inaku kaj mene e prva insemenacija
Девојки, само сакам да ја споделам мојата приказна со вас, можеби на некој ќе му биде од корист како што ми беа и мене вашите постови. Прва инсеминација успешна, тестот ми покажа уште на 12 ден. Направена во Систина кај др Лазаревски. Имам полицистични јајници многу нередовни менструации и без овулации, пиев кломифен 2 месеци не ми делуваше, последниот пат бев стимулирана со летрозол после инекции Гонал-ф. Имаше два фоликули 20 и 15 мм двата не пукнати на ден на инсеминација. Имавме обработен материјал од сопругот 30мил. Ден пред инсеминацијата примив Овидрел за да предизвика овулација. Немав инсеминациско крварење, само осетливи гради и притисок и подуеност во долниот дел од стомакот. Сега чекам преглед. На сите што сте во исчекување ви посакувам две црти наскоро
Јас правев на 12 ден немаше ништо негативен беше тестот,денес се исплашив некако и не направив сабајле а денес ми е 14 ден,сеуште немам добиено а по календар бидејки добивам на 23-24 ден требаше неделата да добијам ама еве нема ништо,од симтоми немам ништо.Се мислам сега да испаднам порано од работа од 12 почнува да ми работи матичната па преку крв да направам,ама немам некој очекувања дека ќе биде позитивно.
Ајде Меденка само позитивноо ,се додека не добиеш има надеж !!!! Јас ќе се пореметам на 12 ти правев инс , и си чекам
Jas utre ja pravam mojata 3ta insemenacija se nadevam ke bide i posledna i srekna.... vcera imav eden folekul od 17.2mm i eden kup so sredna golemina i endometrium 8mm, se nadevam ke bide vo red