Фала стоп инекција примив на 8ми јуни, а на 20ти направив тест. Прво мислев дека може да е од инекцијата па правев секој ден тест, цртичката само потемнуваше
Секако дека има надеж, кај сите е различно јас правев self clear тест, мислам дека е најчувствителен зашто детектира над 10 хцг
Mene denes mi e 5ti den do vcera cuvstvuvav golem zamor i bolki vo jajnicite ,sega od leva strana leleee
Направив Sure Check, и тој беше позитивен. Втора бременост ми е, не ми се случило да дава бледи црти кога е негативен немало црта. Цртата само се појачува, веќе не е бледа
Здраво не сум запознаена а сакам да знам дали со замрзнати сперматозоиди може да се направи вештачка инсеминација ( она кога само се вбризгува сперма кај жената за да настане оплодување) или тоа може само да се изведе преку инвитро постапка? Благодарам
Zdravo jas pravev pred 8 dena so zamrznani spermatozoidi insemenacija bidejki ne ziveeme vo mk a mazmi nemoze da si doaga koga treba
Devojki pomina i mojata 3 insemenacija, imam dobar folekul i endometrium i speromgram posle obrabotka 10 milioni, se nadevam deka e dobro
Devojki denes mi e 10 den od insemenacija momentalno imam strasni bolki na desna strana kade sto imam folikol i mr bole sve i spijam cel den koga najrano test i dali imala nekoja vakov simtom i e doznala za bremenost
Pocekaj do 14-15 den i najubavo preku krv da proveris, daj boze da e znak deka se fatilo nesto i jas denes pravev insemenacija isto i mene na desna strana mi e folikulot, i sega imam bolki od taa strana izgleda ima puknato pa kaj da e ke se sretnat na pola pat hahaha ti stiskam palci za dve crtki
Здраво девојки !!!Касно пишувам денес бев на контрола пошто матичната ми кажа кога ќе ги завршам цикло прогинова кафените да појдам на контрола да видиме како е ......... а да непоменам дека на 11.06 примив стоп инекција а на 12.06 правевме инсеминација,и ми рече да проверам преку крв ,проверив негативна бета денес ми беше 11 ден после инсеминација Се разочарав и чекам да дојди Прва инсем. Неуспешно бидејќи ако имаше нешто ќе покажеше на 11 ден преку крв .... Нема надеж одиме со нови силии
Mene mi e 7mi den od inseminacija...i ja sum so bolki od desna strana,izgleda site isti bolki imameee ili site ke vidime =
Девојки мене ми е 8 ми ден од инсеминација ,имам исцедок како во овулација,грчеви налик менструални болки.дали ви се случува слично :/
Колку вештачки инсеминации можат да се направат од замрзнати сперматозоиди? И дали вие примавте хормонска терапија пред инсеминацијата? Дали може да ми ја објасните процедурата? Благодарам многу
Zdravo ne prasavme koga zamrsnavme vo sistina za toa sega primiv insemenacija so 8 milioni spermatozoidi i ne mi rekoa da lli ostanaja. Primiv apcinja latrazol od 4 den na ciklus do 9 5 dena po 2 pati na den i potoa na merenje folikuli bev i koga imase stasano kaj mene na 18 den od ciklus se pogodi 19 mm i togas primiv stop inekcija ovitrrele i naredniot den insemenacija
@Tblagica.11 дали ова вас ви е прво дете? Ние сакаме да пробаме за второ детенце затоа што сопругот ќе прима терапија која не е добра да се пренесе на плодот при зачнување , па поради тас причина сакаме да замрзнеме сперма. Дали може само со следење на фоликули и овулација може да се направи инсеминација? Затоа што јас со 1 дете природно со останав бремена
Da za prvo stanyva zbor, za toa odlucuva doktorot najubavo so tvojot doktor dogovorete se za toa jas nemam prirodno ovulacija zatoa bev stimulirana
Девојки здраво, дали може да ми ја објасните процедурата за инсеминација на ГАК Дали може матичниот да ми мери фоликули па да правам инс во ГАК или како? Фала
Zdravo Zenskii saakam da pitam dali nekoja za vreme posle insiminacija osejkala nekakvi bolki dole vo jajnicite, eve mene mi e 5ti den od Insiminacija pa osekjam nekakvi bolki vi dolniot del na stomahot... Ve molam za iskustva