Фоликулометрија се прави после 10ти ден од циклус и се следат како растат фоликулите,и со тоа се гледа кога точно ке биде овулацијата и кога ке пукне фоликулот. Кога фоликулот ке постигне одредена големина се става стоп инекција и се прави инсеминацијата или 24 или 36саата по инекцијата,тоа докторот одлучува кога треба.
Mislam deka ne treba da ispitam trombofilija zatoa sto nemav spontan ili biohemiska, se bese vo red, pritisokot mi bese kacen i nemav simptomi i poradi toa, a inaku sum pravena 2 pati histeroskopija, imav polipi...
Koga primivte stop inekcija Dali imavte mnogu bolki na mestoto na inekcijata Jas primiv pregnil Mnogu bolki imav i na mestoto na inekcijata i po celo telo Imal li drug mnogu bolki
greses naprotiv trombofilijata prave problem najmnogu vo poodminatia bremenost oti prave problem na protocite na krv
Мојата втора инсеминација е неуспешна,премногу сум тажна, спремна бев дека можеби нема да успее, не сум разочарана, ама ептен е тешко. Како и да е, надежта последна умира.
Zal mi e Mora da sme silni So novi sili za sledni cekori A posle koj den od inseminacija ti dojde ciklusot
Pravev beta na 15 den od inseminacija negativno Test na 17 den negativno Cekam da dobijam zatoa prasuvam, fala ti
Можеби е рано за тест, најдобро да чекаш до периодот за циклус, дај боже да е позитивно твоето, но доколку доцни може да е и од утрогестанот доколку го користиш.
Go prekinav utrogestanot da go stavam na 15 den koga proveriv beta negativno, nemam uste simtomi za dobivanje, ke pisam
Sto mislite za rezultative, moze li inseminacija da se pravi? Mi rekoa slabo zapusuvanje sum imala sega se proodni, ama maticnata mi mati pamet vika nemoze da se otpusat celosno na krajot trebalo da se izlee kontrastot i mozelo da dojde do bremenost nadvor od matkata. Ako ne bide za 2 meseci da sme probale laparaskopski da gi zatvorime tubite pa so in vitro da odime. Ke baram vtoro mislenje, ama i tuka da prasam za mislenje..
Dobiv jas sabajlevo bas na denot koga treba da dobijam, ke pravam prvo histeroskopija da vidime povrsinata na matkata rece doktorot Dali nekoj pravel histeroskopija kaj dr dimitrov na klinika?
Мене докторката ми спомна за адхезии на едниот јајцевод, и не морало да значи дека прават проблеми,ама две неуспешни инсеминации и кај мене следен чекор е инвитро.
Ми дадоа инекција да се боцнам ама не кажаа кога, Oviterelle .Како се чува на ладно таа инекција? В петок сум на Инсеминација. Дали е бплно,колки време трае?
Јас Овитреле примив среда вечер во 23-24h ,а инсеминацијата ја правев во петок сабајле во 12h. Воопшто не е болна процедурата и трае минута до две после лежиш едно 20-30минути и стануваш си одиш дома и си продолжуваш со се нормално освен да не се дига тешки работи и тешки физички активности друго се си се враќаш на нормала. Инекцијата чувај ја во фрижидер додека ја боцнеш.