Јас ништо не чувствував по инекцијата,се дава за да пукнат фоликулите со сигурност и да настапи овулација.
Jas denes pravev vo new born samo kaj doktor hadzi lega ...infektiven skrining od soprugot mi baraa,moi mikrobioloski brisevi,kopija od vencanica ...ja si go nosev i naodot od HSG ama ne mi go pobaraa samk me prasaa dali sum praela
Денес 12 ден од менструација, инсеминација денес. Не беше болно. Вчера си ставив Ovitrelle инекција и од понеделник треба да користам вагиналети. Тест за бременпст да направам на 21.09. рече докторката.
Zdravo jas sum nova pa sakam da prasam Pravev inseminacija na 25.08 na GAK (problemot e jas imam ednoroga matka ,i spermogramot bese malku los) no gi izvadija najdobrite 1milion rekoa dobri isto taka imav jas samo eden folikul ne mi rekoa kolku e golem tuku odma me pratija za sk da pravam inseminacija sledniot den !!! E sega 15tiot den mi se paga 9ti septemvri sega mi kaza test da napravam i na kontrola (prasanje mi e dali tocno na 15tiot den treba na kotrola bidejki se paga petok??? ili moze da pocekam do ponedelnik dokolku e negativen testot a se nadevam i tvrodo milam ke e pozitiven pozz fala na site ❤️ i sosrejka
Здраво јас овој месец правев инсеминација и пишува на листот контрола по 16дена(тест за бременост). И од кога го направив тестот му пишав на докторот кога да дојдам на ехо на контрола рече за две недели. Со среќа
Ти направи тест кога ти рекле да направиш,ако е позитивен ке се чуеш со докторот ке ти каже кога да одиш на ехо. Ако е негативен и добиеш недај Боже мислам дека ке треба да ти заврши па да одиш кај докторот,ама сепак консултирај се со него што и да биде. Тоа што пишува контрола значи тест за бременост да се направи по 16дена.
a gledam site kazi reci imat za primanje nekoja terapija po inseminacija na mene ne mi dadoa niso samo mi kaza da si ja prodolzam folnata kiselina …Dali ima i drug taka kako mene ???
Тоа зависи од докторот некој даваат терапии некој само фолна киселина. Мене мојот доктор по инсеминација ми даде да ставам кринон гел,да пијам метилирана фолна,кардиопирин,премама. И после тестот позитивен го прашав дали да продолжам со терапијата ми рече да продолжам да си пијам се тоа.
Jas na osmiot den od inseminacijata vidov senka na testot a na decetiot den od inseminacijata bleda linija . Od moe iskustvo ako ima nesto i porano od 15tiot den pikazuva jas ne cekav di togas ako i na mene mi kazaa da cekam . Prethodno pravev i edna neuspeana inseminacija i za nea si cekav kako sto mi bese kazano do 15tiot den i testot bese negativen posle 1 den dobiv .
Треба да правам инсеминација, но сум со полицистични јајници, спермограмот е одличен. Ме интересира дали поради полицистичните јајници е можно да биде неуспешна инсеминацијата. Инаку се обидуваме природно да забременам 3 години.
Има многу жени со полицистични јајници и природно забременуваат така да не се секирај. Јас сум со полицистичен синдром,хормоните укажуваат на тоа имам инверзија мегу фсх и лх а јајниците немаат цисти,направив прва инсеминација минатиот месец и успешна е,со среќа
Jas bev so policisticni jajnici i ostanav bremena, cuda se slucuvaat koga najmalku ocekuvame, zatoa samo pozitivni misli i se kje bide kako sto kazal Gospod samo treba vreme i trpenie