Иста ситуација бев и јас, па првата инсеминација ми е успешна, еве веќе сум 21 недела, затоа не се секирај, верувам дека ќе успееш и ти
Ќе сакаш ли да ми ја кажеш процедурата (кои документи се потребни, дали треба да се пие некои апчиња, колку време целата процедура траеше додека да стигнеш до инсеминацијата)?
Здраво на сите, на 1 септември правев инсеминација, до денес ништо посебно не чувствувам некои промени и слично. Дали има некоја моментално да е во исчекување како мене? Во среда треба да проверам преку крв. Поздрав
Jas sum vo iscekuvanje a imam bolki ko za dobivanje na menstruacija.Treba da pravam beta na 13 septemvri.So sreka
Јас така понекогаш некоја болка ми се појавува и некое гадење два дена ама не знам дали е тоа од мисла или е стварно Со среќа и тебе.
Zdravo i jas sum vo iscekuvanje treba utre najkasno sabota da napravam test denes mi e (14ti den) sabajle stanav so mnogu bolki duri pojaki od koga treba da dobijam i veke 4ri dena me bolat gradite mnogu ..maticniot mi kaza da ne panicam bidejki istite simtomi bile i koga ostanuvas trudna sosrejka ke ve izvestam ❤️
Девојки Ве читам и не успеав да најдам, ќе може ли да ми кажете што се е потребно од анализи пред инсеминација и дали некоја знае која е цената за инсеминација во ремедика или Систина. Поздрав ❤️
Ajde eve jas da odgovaram, treba da imas pap test, mikrobioloski brisevi, hormoni na 3den od ciklus, vencanica, za mazot spermogram, za dvajcata treba markeri za hepatit i sida i proodnost na kanali za zenata, i se ova da ne bidi postaro od 6meseci,osven pap testot mozi 1godina star da bide,ako neshto podetalno te interesira pisi mi licna poraka.
Ништо од тоа не ми бараа, само инфективен скрининг од сопругот, можеш да го донесеш од било која лабараторија да не е постар од 6 месеци, сертификат за вакцина против ковид и лични карти.
Jas plodnost, znaci najdobro e da si prasa @Sparky.99 tamu kaj sto ke odluci da pravi sto ke i pobaraat.
Едно прашање... Дали некоја од вас има правено инсеминација после ивф постапка? која заврши со спонтан во мојов случај... Сега 6 месеци неможиме ивф да правиме, а после 3 месеци можиме природно да пробуваме..сеа си разговараме со сопругот и природно и инсеминација исто ни се фаќа секако на државно би ја правеле, а поголеми се шансите за успех.