јас бев 2 пати на фоликометрија пред да ја прајс инсеминацијата претходинот ден примаш инексија другио ден одиш сопруго остава сперма и 2 сати се обработува и инсеминацијата трае 10 секунди и после лежиш пола сат
Da po 2 dnevno,a piev po edno bidejki imam redovno ovulacija,kaj nas problem e podviznosta na spermatozoidite.
Здрaвo женски Дaли инсеминaцијa мoже дa биде успешнa дoкoлку спермaтoзoидите се спoрo пoдвижни aј дa ги кaжaм мрзливи ?
ne si frlaj pari na privatno istata postapka -hsg ja pravat skopje vo gak i cini 900 den.vo plodnost ja pravat 9000 den i mislis kojznae kaj odis, te spremaat so sirup kako za operacija, i nema potreba od anestezija, celata postapka e 5 min i ne trosi si vreme i nervi.
Istiot problem e i kaj nas,ovoj mesec ja pravev prvata inseminacija imase samo 11procenti podvizni,sansi za bremenost nikakvi.Urolog ni dade mislenje deka so vakov spermogram samo in vitro.
Кaј нaс се 20% сaмo не ми е јaснo дoктoркaвa ми викa oди нaпрaви инсеминaцијa кaде сaкaш твoј избoр нели требa дa имaм упaт некaкoв незнaм немoжaм дa oтидaм и дa кaжaм здрaвo јaс дoјдoв нaпрaвете ни инсеминaцијa ...?!?Вo сaбoтa ке испитувaм хoрмoни ...
Jas pravev kaj Tashe na privatno,narednite ke gi pravam na drzavno da ne Jas bev kaj Tashe za HSG,bidejki pred toa imav dve miomektomii za 1godina i mi bese strav od bolka bidejki dvapati secena matkata i se uste nezarasnato mnogu bolese.
Здраво на сите.. оддамна ве читам и не можам да ви објаснам колку сите ми помогнавте да се охрабрам но и да добијам секакво инфо околу неплодност, инсиминација етц. Дојде време да прашам нетшо, и еве ме како нов член Претходниот понеделник правев прва инсиминација на ГАК (природна овулација, никави апчиња претходно). Иако читав дека после ти даваат да пиеш аспирин и да ставаш вагиналети мене ме пратија без ништо, а Георгиевска ми кажа да дојдам после една недела на преглед. Денес, од коа разбра дека не ми дале ништо, ми препиша да почнам од денес, што ми е чудно малку пошто помина веке една недела од мојата инсиминација. Дали некој имал вакво искуство?
Jas ja pravev inseminacijata vo ponedelnik,a vaginaleti trebase da stavam od sabota,prvo da se oplodi i vgnezdi pa so vaginaletite da se zadrzi plodot.
Eden den mi kasni,ke pocekam bidejki sekogas mi kasni.Nemam nikakvi simtomi a i ne se nadevam. Ti do kade si?