Jas znam edna prijatelka so godini nemase deca i edna nejzina prijetlka i kazal za vo Plodnost da se konsultira. Dr Tase tamu otkril bila so.pola matka i so hormonite problem. Ja dodal pola matka i napravil invitro so dva embrioni i fatile dvete i sega se edna godina vekee. Od prvo i uspesno. Daj Boze i vie taka
Девојки еве ме повторно денес ја правев мојата 5та инсеменација после еден месец пауза, имав еден водечки фоликул од 26мм и ендометриум 11мм, денес пред правење на инсеменацијата докторот направи контрола и виде дека веќе има изливање на фоликулот.... Се надевам дека ќе биде успешна има ли некоја феминка со која ќе ги броиме деновите.....убав ден мили и сите да се радуваме до крајот на оваа година *
Со лесно, дај боже да биде! Јас со тебе ќе бројам, дека ќе бројам и за блиска особа, која исто денеска правеше инсеминација После колку време најрано од инсеминација може да се направи тест? Сигурно ќе чека да и доцни, ама да си прашаме и тоа
Zdravo denes se javiv vo remedika da zakazam pregled kaj dr dimitrov mi rekoa deka ne raboti veke tamu Dali nekoj ima informacija kade raboti sega?
Vo ponedelnikut jas bev kaj nego vo remedika i mi rece deka ponatamu sto i da treba ke se gledame vo sistina
zdravo zenski pak jas .. Znam deka posle 3ta inseminacija podnesuvas za Invitro ..! e sega citam nekoja ima 4/5ta inseminacija,veke e taka ili posle 3ta dobrovolno ako sakas prodolzuvas pak na inseminacija??
Ако ти се инсеминациите пред инвитро,тогаш со 3 или 4 можеш да поднесеш за ваучер,а доколку не си решена за инвитро можеш да си продолжиш со инсеминаци.
Jas bi te sovetuvala so vakov los spermogram da si gi spremate dokumentite za ivf napravete gi tie 4 inseminacii sto gi bara fzom I spremajte se za ivf na nas so podobar spermogram od vasiot ni odobrija vaucer so 3 inseminacii
Dami moi pisav vo podrska ama ajde i tuka da napisam. Mozebi tuka e posoodvetno. Imam Pregnyl inekcija od 5000 IU so rok do 1mesec 23 godina. Ja cuvav ama veke ne mi e potrebna i sakam da ja podaram na nekoja sto ke i ja donese najgolemata sreka se nadevam . Koja prva ke mi se javi taa ke ja dobie. Nema lutis
Toa e stop inekcija. Toa treba ginikologot sto ti pravi inseminacija da ti kaze dali ti e potrebna. Ne kaj sekoj davaat. Prvo te pratat na eho kako rastat folikulite i koga ke dostignat golemina za pukanje a uvidat deka ne pukaat togas ja davat taa inekcija. Zatoa bi ja dala na nekoja sto ima potreba od nea so preporaka od lekar za nea. Pozdrav
Jas imam praveno inseminacija kaj nego, ne objasnuva za nekoj problem nesto mnogu, kje ti dade terapija za da porasnat folikulite i poslem ke prati dali ke porasnat, a inseminacijata kje ti ja napravi nekoj sto vo toj moment e tamu, dali praktikant, dali doktor koj ke nacekas
Zdravo devojki, ve zamoluvam za mislejne ako nekoj go ima pominato moevo, pravev inseminacija na 23ti septemvri i imav pozitiven test na denot na nedobivajne so beta 100,po 10dena bev na kontrola kaj dr i toj vide samo sakus, mi rece denes i vtornik da napravam pak beta i denes beta mi bese 75,doktoro veli ne treba da se namaluva, a jas mislam deka sum ostanata tocno za denot ili den posle inseminacijata i ako e taka sum 4nedela,ama zbunuvacki e rezultatov od betava, pisete iskustvo i mislejne ve molam?