Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Тогаш за секој случај чекај си до 15от ден .Ти посакувам две линии :)

2. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Фалааа

3. Josifovska27

Josifovska27 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Zdravo devojki dali imavte galvobolki i losenje od 2 den isenimacija i visok pritisok pijam antibiotik stavam utrogesan navecer nasabajle od sto moze da bide rano e nekako za vakvi siptomi

4. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Јас имав два дена главоболка ама мислев дека е до мене бидејќи често ги имам. Гадење имам овие два дена ама и јас исто мислам дека е рано :)

5. Josifovska27

Josifovska27 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Nz uplasena sum pritisokot 160 so 82 mie strav da pijam nesto sum panicarka vaka nikad ne mi bil pritisokot

6. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    135
    Дами добра вечер Имам едно прашање во понеделник имам закажано на ГАК преглед за мерење на фоликули на упатот пишува нешто AIH ме праќа матичната за да правиме инсеминација прва Во понеделник ми е точно 12ти ден од циклусот Ме интересира ваши искуства од ГАК и како е после прегледот понатаму процедурата Инаку овој месец е на природен циклус без терапија Пред два месеци пиев кломифен ама ништо и сеа матичната рече да пробаме со прва инсеминација на природен циклус Дали е потребно нешто претходно Убава вечер на сите:l::hug:

7. ElenaLizzie

ElenaLizzie Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    Добар беше, моите хормони не беа месец претходно, но во лабораторија рекоа дека тоа е менливо и ништо не значи. Апчињата кои патем беа претешки за пиење, иако само 5 дена се пијат до повраќање крв стигнав, си ја сработија работата. Тој месец се погоди и спермограмот да има 4% брзо подвижни сперматозоиди и околу 50% вкупно, претходно брзи беа нула. Материјалот се обработува секако пред инсеминацијата лабораториски.

8. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    43.778
    Женски помош, денес правев инсеминација, пред малку во вц крв на бришење бледа и две три парчиња во шоља видов. Што може да е?
    Трета е, до сега не ми се случило па загрижена сум.

9. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    772
    Мислам дека не е ништо страшно можи некој капилар да е пукнат од катетарот кога ти го имаат ставано дали ти дадоја некоја терапија како утрогестан или дабростон да примаш.

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    43.778
    Ништо не ми рекоа.
    Не сум паметна дал утрогестан да земам на своја рака.

11. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    772
    Јас два пати имам инсеменација правено во систина и двата пати терапијата ми беше утрогестан од 200 2×1 вагинално сабајле и навечер 14 дена дур не правам тест за бременост можеш да ставаш за подршка на бременост се дава прогестерон е тоа со среќа ти држам среќа успешна да тие инсеменацијата.

12. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    43.778
    Ти благодарам од срце, ако си на истиов пат среќно и на тебе, инаку имам примарно во првата бременост, ќе земам и сега да не ми е мисла.

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.896
    Допаѓања:
    8.343
    I jas primam utrogestan od kako ostanav bremena , ama sepak javi se na tvojot doktor da si prasas. Zosto utrogestanot ne smee naglo da se prekinuva tuku postepeno, stom imas porano koristeno sigurno go znaes toa. I pustam baby dust da si vidis dve crtki vo brzo vreme.

14. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    43.778
    Фала ти најмногу, нема како да го прашам, на ГАК правев, контакт немам од никој таму.

15. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    772
    Ќе си го користиш до 14 ден или 15 ден секој ден дур не направиш тест за бременост а ако си бремена ќе си продолжш со терапија нема да го прекинуваш туку ќе си одиш дал на матичен дали приватно и ќе ти кажат што понатака а ако недај боже добијаш менструација пред тест да направи тогаш го прекинуваш утрогестанот бар мене така ми објаснаа во систина.

16. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    135
    Со лесно на сите што прават инсеминација Ви го посакувам од срце резултатот што и за себе го посакувам:l:
    Дали нешто освен резултатите од хепатити за сопругот е потребно? И на пример понеделник ми е 12 ден од циклусот и сум на мерење на фоликули на ГАК ,претпоставувам дека до петок би ми закажале за инсеминација?:?:

17. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    43.778
    Не треба ништо друго.
    Да апстинира до тогаш, можно е и да имаш зрели фоликули за да ти направат дента. Зависи како ти е циклусот и овулацијата.
    Ја знам кога е, следам на апликација а и осеќам, еве денес отидов на 13 ти ден, измерија и тамам си имаше и ми направија.
    Така да само опуштено, и со среќа, да се израдуваш месецов (fingers).

На Anifani му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    135
    Фала ти дај боже и ти исто така:l: а значи може и тој ден..обично е 13ти 14 ден овулација..ама ќе видат..Но ако промер е ок и понеделник и ако кажат и тогаш тогаш ќе мора и тој да е таму за да даде примерок..Само што незз дали има нешто удел што пијам антибиотик поради забот |(|(

19. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    43.778
    Ќе измерат и ќе ти кажат.
    Секако ќе треба да е сопругот со тебе да остави примерок.
    Обавезно сабајле рано одете, осум да сте таму. Оти ако ве фатат се отвара долу историја, па горе ја носите, оставате примерок, два часа чекате обработка и после на финиш.
    За антибиотикот спомни им, не би требало да има нешто.

На Anifani му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    135
    На упатот што ми е имам термин ама е после 12 часот..ќе видам што ќе кажат Фала ти многу за одговорот и советот..како помина ти?