Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
  2. babymaybe123

babymaybe123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    82
    Napraviv vcera test na 14 dena od insiminacija i nisto i ovojpat..ideme na 3ta srekja

На Vanila&argan му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vesna87

Vesna87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    Здраво девојки на 23 11 правев инсеминација последните 4 дена имам повремени благи како грчеви во стомакот како менструални болки од терапија само Дабростон и фолна друг симптом е овие два дена ми се спие многу мислам дека е од терапијата се надевам на позитивен резултат ама некако симптомите ме асоцираат дека ке добијам

На Verbenared му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Zdravo devojki, mojata prva inseminacija e neuspesna.Sega cekam da mi probie ciklusot i od naredniot mislam da probam uste so edna ineseminacija ama ovoj pat se mislam na GAK.Kazete mi kakva e procedurata tamu, predhodno maticen te sledi na eho i koga ke bide ovolacijata treba da odam na gak ili kako odi...? Uput edno drugo treba? Neznam sto da kazam se e vo red so hormoni,pap,brisevi,proodnost na kanali,spermogram top i pak nesaka a bas se nadevav deka ke bide...Piev 3 meseci ovunorm i pregnatol i posledniot mesec klomifen od koi imase 4 folikuli

5. Verbenared

Verbenared Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    302
    Zdravo mila se e isto i na GAK
    jas prvata inseminacija ja pravev tamu pobaraa samo (markeri na Hepatit od mene i soprugot drugo nisto) sega eve denes bev da meram filuul imam 2 mali se pa ke pocekame petok ako rastat odma ke odam na inseminacija taa ke mi e 2 ra i da ti kazam prvata bev na inseminacija samo so 1 folikul … po prvata inseminacija nemav prepisano nikakvi lekovi samo mi kazaa da odamaram i poveke ovosje i jatkasti plodovi
    A sega za 2r pat pravev novi marketi za hepatit poso tie mi izminaa (obicna labaratorija i labaratotija na mikrobioloski na 3 den vo menstruacijata)
    sosrejka neka ti e i dajboze site so pozitivi testovi da sme sega ❤️

На Orhideja7593 и Angela* им се допаѓа ова.
  6. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Kade se ispituvaat tie markeri i dali ima opredelen den od ciklusot za da se ispita ili koga sakas togas odis?I so upat od maticen treba?? A sledenjeto na folikuli go pravis na gak ili kaj maticen?

7. Verbenared

Verbenared Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    302
    uput za marketite za tebe ti go dava maticniot ginikolog a na soprugot maticniot lekar koga sakas se pravat bez niv ne pravat inseminacija na gak a taka treba i sekade da e mislam na mikrobiologija ti zimat krv za markeri na Hepatit i hiv

На Angela* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    3.106
    Извини што те цитирам од поодамна со мислењево, ама ме интересира како тоа др. Таше ја додал пола матка? Еднорога матка е еднорога нема простор да се прошири со било каква интервенција. Да не станува збор за друг вид аномалија? Баш ме заинтересира ова.

На EA23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. EA23

EA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    372
    Da da ima sansi. Vo Turcija i cela matka postavija i ima uspesno invitro i eve se poroduva zenata. Idvete iskustva mi se prijatelki. Tocno kakva diagnoza ne znam no znam deka i dodava nesto na matkata zatoa stoa ona so godini ne mozela ni da ostane bremena tokmu zaradi toa.

10. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    3.106
    Ова изгледа е друга дијагноза, не еднорога матка. Со други аномалии и септуми може да се работи матката ама со еднорога не се проширува. Ова медицински ми е потврдено затоа и ме зачуди. Фала на инфо секако :)

На EA23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. EA23

EA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    372
    Vo medicinata duso nema 2+2=4 . Imaaa mnogu slucaevi koga se nadezta e izgubena i opa togas bidnuva. Taka ds za sekoj Bog ima i ke dade. Daj Boze sekoja zena kratko da i trae stresot i da ima deca.

12. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    3.106
    Ама ја имам дијагнозата и знам што зборам :) Не се "додава матка" во таков случај.
    Не влијае аномалијата на бременост, може да се остане трудна и со таква матка. Може други работи и ризици да има само.

На Bjanka1992 и EA23 им се допаѓа ова.
  13. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Женски денес требаше да почнам кломифен, ама вчера имав температура 38. Му пишав уште вчера на докторот, вика да видиме утре (за денес) како ќе бидеш. Јас подобро се осеќам, температура немам, ама сигурно е грипот.. Да не почнувам за џабе да пијам, и онака оваријалните резерви ми се ниски... Има ли некој со слично искуство?

14. Bjanka1992

Bjanka1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    143
    Како оди постапка за инсеминација, треба упат од матичен или?
    Имаме лош спермограм дали ке може да е успешна
    Фала на сите ♥️❤️♥️❤️

Прикачени фајлови:

15. Orangeflowers17

Orangeflowers17 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2022
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    85
    Zdravo, dali nekoja od vas skoro pravela inseminacija vo Plodnost i kolku cinela? Sigurno cenovnikot im e smenet. Jas sum kaj dr. Vlado i planiram posle Nova Godina da pocnam so taa postapka.

16. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Зависи каде сакаш да правиш Бјанка, ако е у државна треба упат, ако одиш у некоја од приватните клиники не, само се јавуваш и си закажуваш.

На Bjanka1992 и Verbenared им се допаѓа ова.
  17. Verbenared

Verbenared Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    302
    Ajde zenicki denes praviv 2 ra inseminacija sega da odbrojuvame koj ima so mene zaedno da broime ❤️

На Olivoli82, Vanila&argan и Makimaki93 им се допаѓа ова.
  18. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Јас вчера прва инсеминација правев. Само опуштено мила, ќе биде :l:

На Olivoli82 и Verbenared им се допаѓа ова.
  19. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Нормално ли е исцедок после инсеминација? Поминати се веќе 6 дена, од инсеминација и овулација, обично овој период немам исцедок никаков... А веќе 2 дена имам водлест исцедок. Ваљда не сум закачила некоја инфекција...

20. Verbenared

Verbenared Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    302
    Jas pak mila od 3 tiot den imav cesanje strasno i maticniot mi tece podmivaj se so caj od kamilica a denes imam strasna glavobolka